keskiviikko 20. elokuuta 2014

Päiväretki Fiskarsiin

Operaatio Vielä on kesää jäljellä sai viime viikonloppuna jatkoa kun sateen uhasta huolimatta karkasimme mökin, kiikkutuolin ja kirjan läheisyydestä Fiskarsiin.  Sinnekin olimme menossa koko kesän, mutta jotenkin kummasti ei vain ehditty. Onhan se todella kaukana ja muuta epäkäytännöllistä, autossakin pitää istua kaikki vartti mökin pihasta...


Fiskarsissa ei sää nyt varsinaisesti suosinut, mutta saderyöppyjen välissä ehti hyvin ihastella kylää ja sateen osuessa niskaan puodit tarjosivat hyvän suojan ja lisää saldoa luottokortille. En tiedä oliko keli karkottanut kävijät vai oliko alkaneet koulut hiljentäneet kylän, mutta tuollakin kiertäessä tuli kyllä mieleen, että viime viikon lopulla Persunuorilta tullut ulostulo loma-aikojen siirtämisestä on ehkä viisainta mitä siitä puolueesta on ikinä lausuttu. Tuntuu, että nykyisellään ammutaan lomien sijoittelussa ja palveluissa melkoisesti tuottavuutta jalkaan. Ja tänäkin kesänä viikon ennen juhannusta kuoritakissa ja merinovillakaulurissa palelleena on ehkä hyvä myöntää, että ei tuo alkusuvi ole tainnut keleillään juurikaan helliä.

Mutta takaisin Fiskarsiin. Paikka on mitä suloisin lähimatkailukohde. Vanhassa ruukin miljöössä saa nautti kauniista luonnosta, tutustua käsityöläisten tarjontaan ja joutua runsaudenpulaan yrittäessään valita mihin kahvilaan sitä meneekään. Lapsiperheille paikalta löytyy ihana pari kesää sitten avattu leikkipuisto, joka on yksi oman lapsemme lemppareista. Jokivarren vanha veturi, johon pääsee kiipeilemään on myös kestosuosikki suvussa jo toisessa polvessa. Myös itse jokiranta patoineen on kiinnostava ja paikassa pääsee myös hyvin tutustumaan siihen miten vesivoimalla on pystytty pyörittämään tehtaita.

Jos Helsingistä lähtee päiväseltään ajelemaan alueelle saa reissuun myös hyvin yhdistettyä  visiitin vaikkapa Raaseporin linnanraunioille, Mustion linnaan tai vaikkapa Tammisaareen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!