sunnuntai 10. elokuuta 2014

Potilaspäivän leikki

Eilen syntymäpäiväjuhlallisuuksien loputtua aloimme ihmetella vaisuna sohvalla pötköttävää poikaa. Tarkempi tarkastelu paljasti tyypillä olevan kuumetta rapiat 38 astetta ja suuhunkin kuulemma sattui. Siinä sitten päästiin ensin soittamaan juhlavieraat läpi ja kertomaan, että tuurilla on päässyt voittamaan pääpalkinnon jokasyksyisessä enterorokkoarvonnassa ja tämän jälkeen vielä perumaan sunnuntaille suunniteltu brunssi.
Lapsi oli odottanut brunssia ja kylään tulevia kavereita kuten myös iltapäiväksi suunniteltua uimareissua maauimaalaan. Päätin, että koska kivat jutut nyt peruuntuivat ja muutenkin sairaspäivänä tulee tuijoteltua liikaa telkkaria, olisi nyt tarpeen keksiä joku leikki, jolla saadaan tyyppi pidettyä touhuisana puolikuntoisenakin. Instagramista sopivasti osui silmään leikkiriisi ja yötä myöden värjäilinkin sitten laatikosta löytyneitä riisin jämiä elintarvikevärien ja sitruunamehujen seoksella. Riisit eivät ehtineet kuivua yön aikana, mutta onneksi aamulla 50 asteen lämpötilaan säädetty kiertoilmauuni hoiti tehtävänsä.

Sateenkaaririisit olivat lapselle houkuttelevan näköisiä ja riisien sekaan katosu uskomattoman hyvin pienet lelut lastenhuoneen lokerikosta. Leikkiriisistä löytää enemmän tietoa jos googlailee sensory play rice ja katsoo mitä kotikouluäidit uudella mantetereella ovat keksineet. Riisiä suositellaan jo taaperoillekin, mutta hyvin nelivuotiaskin näillä innostui leikkimään. Pitäisi vaan kuulemma saada lisää noita riisejä, jotta saisi kaivella enemmän.
Huomenna ainakin on vielä luvassa sairaspäivä lapsella joten riisit taitavat vielä huomennakin päästä tehokäyttöön. Saa nähdä keksivätkö mies ja poika vielä jonkun uuden leikin kätkemisen ja etsimisen rinnalle. Ja saa myös nähdä onko tämä vain alkusoittoa tämän syksyn sairasteluille. Pitää nyt ottaa maitohappobakteetit tehokäyttöön ja hinkata ekstratehokkaasti kynnenaluset. Ja eihän sille vaan mitään voi jos taudit meille löytävät.

1 kommentti:

  1. Pikaista paranemista potilaalle! Täällä valmistaudutaan myös viettämään kotipäivää kuumeisen kuopuksen kanssa. Hyvin alkoi tämä päiväkotisyksy...

    VastaaPoista

Jätä ihmeessä viestiä!