lauantai 9. elokuuta 2014

Turtles-juhlat

Lapsi odotti syntymäpäiviään koko metrinmittaisen ihmisen tarmolla ja juhlien teemaa ja tarjoiluja pohdittiin pitkään ja hartaasti. Lopulta ennen loman alkua lyötiin lukkoon teemaksi Turtlesit eli Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat. Tilasimme Etsystä kakkukoristeen ja muuten ajattelin turvautua Prisman juhlatarvikehyllyn tarjontaan. Prisma kuitenkin tarjosi ei-oota eli TMNT-kertsit olivat poistuneet valikoimista ja koska pakkohan tunnetusti on paras mahdollinen muusa toteutettiin juhlat nyt lopulta ilman kertakäyttöastioita ja pääsen kiillottamaan ekojeesuksen kruunua.


Juomalaseiksi kaivettiin maustekaapin ylähyllyltä isoja Pilttipurkkeja, joihin askartelimme Turtles-tarroista etiketit ja iskimme pojan Tigerista valitsemat pahvipillit purkkeihin. 


Muuten astiat kaivettiin omasta kaapista. Lautaset olivatjokapäiväisessä käytössä olevat Kokot ja kahvikupeista keltaiset äitini sai nimipäivälahjaksi äidiltään 1963 ja siniset minulle diilasi kirppiksiä ahkerasti kiertänyt perhetuttu oikealla riistohinnalla, neljä kuppia kahdella eurolla.

Koska Prisma teki myös oharit servettiosastolla olimme tässäkin pakoitettuja valitsemaan hillitymmän vaihtoehdon ja ostimme hovihankkijaltamme, Tigerista, punaisia ja vihreitä servettejä, koska pojan lemppariturtle on Raphael.

Juomalasien lisäksi teema nyt sitten tuli esiin oikeastaan vain kakussa. Koriste tosiaan tilattiin Etsystä ja on muovia eli en pistä pahakseni vaikka samalla teemalla saisi juhlittua useammat juhlat. Mehän ei miehen kanssa olla mitään sokerileipureita, joten siihen nähden tuo kakkukin ihan onnistui. Tosin jatkossa muistiin, että jos haluaa päällystää kakun pitää olla kaksi pakettia tuota kaulintamassaa. Punaiset ruusut olivat lapsen oma älläys Prisman leivontatarvikehyllystä ja siniset tähdet olivat myös perheen nuorimman sokerileipurin käsialaa. Niin ja kynttilät olivat Tigerista. Tässä kohtaa onkin syytä kysyä miten juhlia järjestettiin ennen Tigerin saapumista?

Juhlat olivat pienet, paikalla oli yhdeksän ihmistä meidän perhe mukaan luettuna, joten tarjoilut olivat helppo tehdä. Iso osa vieraista oli pitkänmatkalaisia, joten tarjolla oli suolaista piirakkaa ja salaattia sekä patonkia. Lapsen toiveesta askartelin kahdesta omenasta neljä cocktailsiiliä ja täytekakun lisäksi tarjolla oli paria sorttia pikkuleipiä ja mummipalveluiden toimittama tiikerikakku.

Juhlien ohjelmana oli sitten perinteistä synttärilegojen rakentelu (kiitos vaan kummisedälle), lapsen ylikierroksilla pysymisen varmista (erityiskiitokset tästä enolle ja serkkupojalle) sekä kuulumisten vaihtoa (isoäitiosaston raskas velvollisuus). Huomenna onkin sitten hyvä rääppiä jämiä brunssilla. Tosin uuden piirakan taidan tässä vielä joutua väsämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!