keskiviikko 6. tammikuuta 2016

DIY: Koristellut kynttilät

Joulu tiesi taas muistamista päiväkodin aikuisille. Yritin lobata lapselle koristeltuja heijastimia, mutta lapsi halusi kierrättää aikaisemmalta joululta tuttua koristeltujen kynttilöiden ideaa ja koska väki oli vaihtunut edellisen kerran jälkeen 100 % kaivettiin mehiläisvahalevyt esiin kaapista.

Koristeluteema syntyi miehen pojalle Berliinistä tuliaiseksi tuomien liikennevalomuottien avulla ja lahjasta tuli nyt sitten ainakin antajansa näköinen.

Teoriassa nuo kynttilät ovat äärettömän helppoja tehdä. Osta kynttilä ja mehiläisvahalevy, leikkaa piparkakkumuotilla kuvio ja käden lämpö kiinnittää kuvion paikalleen. Tosin meillä kun nuo vahalevyt olivat seisseet pari vuotta kaapissa oli levyt ehtineet kuivahtaa. Kynttilöitä tietenkin alettiin askarrella juhlia edeltävänä iltana ja hetken jo revin hiuksia päästäni kunnes miehellä onneksi välähti. Leivänpaahdin päällee ja kynttilä kuvioineen sen paahtimen yllä. Tässä kohtaa sämpyläteline olisi ollut hyvä joten jouduimme ihan korkeamman omakätisesti killuttamaan kynttilöitä paahtimen yllä. Lämpö sulatti sen verran levyä että saimme kuviot kiinnitettyä tukevasti paikoilleen.

Pian pitääkin sitten ottautua pohtimaan kevään lahjoja. Viime vuonna annoimme kaupan basilikat koska omat kasvit eivät menestyneet ja edellisenä vuonna vietiin chilit. Nyt voisi taas yrittää chilejä kun kumpikaan nykyisistä työntekijöistä ei ole sellaisia saanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!