perjantai 13. huhtikuuta 2012

Petetty lupaus

Vaikka Margaret Thatcher olikin kahdeksankymmentä luvulla varmaankin maailman vaikutusvaltaisin nainen ja todellinen rautarouva miesten maailmassa meille kahdeksankymmentäluvun tuotoksille se uusi ja mullistava nainen löytyi populaarikulttuurista. Madonna oli jotain aivan uskomatonta. Se ei totellut auktoriteetteja, se uskalsi järkyttää ja oli jotain sellaista mitä ennen ei oltu nähty.


Vielä 90-luvullakin Madonna oli iskussa vaikka maailmantuskainen teini olikin löytänyt itselleen uudet ja monella tapaa ehkä terveemmät naisidolit itselleen viihdemaailman ulkopuolelta. Viimeiset vuodet ovat kuitenkin olleet vain surullista katsottavaa.


Elokuussa 54 vuotta täyttävä Madge ei tosiaankaan ole antanut itsensä vanheta arvokkaasti. Melkein kiukuttaa, että se nainen joka kuitenkin 80-luvulla sai meidät pikkutytöt uskomaan, että on ok olla tyttö ja kulkea omia polkujaan on muuttunut kalpeaksi kopioksi itsestään. Minne on kadonnut se itsevarmuus ja usko omaan tekemiseensä. Pinkeäksi leikelty naama ja epätoivoiset vaatteet tuntuvat vain nololta. Musiikillisestikin rouva on tehnyt varsinaisen mahalaskun. Miksi pitää lähteä kilpailemaan Lady Gagan kanssa? Maailmassa on kuitenkin vain yksi Madonna ja tuo yksi ainoa Madonna olisi ollut paljon parempi jos vain olisi antanut itsensä vanheta. Miksi pitää teeskennellä olevansa ikuisesti nuori kun lopulta päättyy näyttämään vain onnettomalta paperimassapäiseltä marionettinukelta?

1 kommentti:

  1. Hei kiitos tästä! 2000-luvun Madonna ei vaan ole iskenyt enää.

    VastaaPoista

Jätä ihmeessä viestiä!