lauantai 18. heinäkuuta 2015

DIY: Jättikuplat

Helsinkipäivänä lapsi pääsi kokeilemaan jättiläiskuplien tekemistä Espalla ja lupasin sen jälkeen että voidaan kokeilla kuplien tekemistä myös joku kerta mökillä. Meidän vanhempien loman lähestyessä loppua eilen illalla tartuin vesimittaan ja aloitin urani kuplaliemen keittäjänä.

Litkuun resepti löytyi netistä ja se on kyllä helppo toteuttaa kotikonstein. Raakaineiksi tarvitaan veden ja pesuaineen lisäksi sokeria ja jauhemaista tapettiliisteriä.

Vesi 3 l

Sokeri 6 dl

Lämmitä vettä sen verran että sokeri liukenee, jäähdytä huoneen lämpöiseksi.

Liisteriä 0,5 dl

Fairya n 5 dl

Lisää liisteri ja Fairy sekottaen liuosta hyvin. Jätä lius kypsymään yön yli.

Ja kannattaa olla viisaampi kuin minä ja käyttää Fairya. Luulin olevani taloudellinen ja ostin jotain Xtran käsitiskiainetta ja lopputuloksena truuttasin sitä liemeen litran ja sen perään vielä desin Fairy jotta saatiin litku toimimaan.

Kuplien tekoon tarvitaan tietysti oma työkalunsa, mutta senkin saa kohtalaisen pienellä vaivalla tehtyä. Tikut nappasin ojanpenkalta lojumasta ja naruna käytimme ontelomatonkudetta, jota löytyi äitini varastoista. Käytännössä tuo on siis kaksi tikkua joiden väliin on sidottu lyhyempi ja pidempi narunpätkä. Pidempään laitoin keskelle painoksi mutterin jotta nyörit eivät mene sekaisin ämpärissä huljutellessa.

Parhaimmillaan veljenpoikani sai tehtyä isoja palloja ja yksi niistä saatiin lentämään yli naapurinkin pihan ja toinenkin oli kovaa vauhtia menossa kunnes törmäsi puhelinlankaan ja tippui suoraan äitini vastapestyn auton katolle...

Sokeri ja liisteri nimittäin pitävät huolta siitä, että kuplat jättävät jälkensä. Kerrankin oli siis pelkästään positiivinen asia, että saatiin sadetta. Tosin vähän vähemmänkin olisi riittänyt mitä tässä nyt illan mittaan on saatu.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!