tiistai 1. toukokuuta 2012

Pako arjesta

Minä ja poika vietimme vapun tienoolla pitkää viikonloppua. Miehellä oli töitä ja kun pari tuttavaperhettä ehdottivat reissua Tallinnaan tartuttiin pojan kanssa tuumasta toimeen. 99 euroa myöhemmin meillä oli laivaliput ja hotellihuone Tallinasta varattuna ja reissuun lähdettiin sunnuntaina.


Hotellina meillä oli Nordic Hotel Forum.  Hotelli oli siisti ja huone oli juuri minulle ja pojalle passeli. Koko perheen kanssa reissatessamme suosimme enemmän perhehuoneita joissa on erillinen olohuone, mutta näin kahdestaan tavallinen huone oli riittävä. Hotellista löytyy myös uima-allasosasto, joka oli pieni ja liukas eikä vesikään ollut hääppöisen lämpöistä, mutta pikkuihmisille tuo välitti hyvin sekä illalla että aamulla ja vanhemmat nauttivat ylimmästä kerroksesta aukeavista näkymistä yli kaupungin.


Koska porukassa oli matkassa neljät rattaat ei vanha kaupunki ollut ensimmäisenä vierailulistalla vaan suuntasimme Narvan maantietä pitkin kohti Kadriorgin puistoa. Samaisesta paikasta olisi löytynyt myös lapsille suunnattu museo Miia Milla Manda, jonne tosin emme koskaan päässeet sisälle vaan jumituimme sen edestä löytyneeseen leikkipuistoon.


Lapset olivat pähkinöinä kuivasta hiekasta ja kirkkaan värisistä houkuttelevista leluista. Vanhemmille kiitollisesti alue oli myös hyvin aidattu ja alueelle oli eritelty vielä alueet eri ikäisille lapsille, joten pikkutaaperotkaan eivät jääneet täällä isompien jalkoihin kuten laivan leikkitilassa jälleen onnistui tapahtumaan.


Vappuaatto valkeni aurinkoisena ja lämpimänä Tallinnassa ja aamu-uinnin ja lasten lounaan jälkeen oli hyvä suunnata kaupungille kiertelemään. Loppujen lopuksi tästä tuli poikkeuksellinen Tallinanmatka. Kävin vain yhdessä kaupassa ja sekin oli ruokakauppa. Ostossaldo tällä kertaa oli siis pussillinen omenan makuisia riisikakkuja, limpparipullo, rahkapatukka ja kuusi banaania. Ei vain houkuttanut lähteä minnekään kaupoille kun ei ollut mitään akuuttia tarvetta millekään.


Reissussa tositoimiin pääsi myös Lapsimessuilta ostettu Mehujehu. Ollaan miehen kanssa vuoden verran vitsailtu että pitäisi kehittää joku pillijuomakotelo kun sillä olisi ihan hillitön markkinarako lapsiperheissä. No nyt joku ehti ensin. Mahtava vempain tuo kuitenkin on vaikka helposti kuulostaakin turhakkeelta. Kotelon kyljessä olevalla klipillä juoman sai myös hyvin kulkemaan mukana eli pakkausta ei tarvitse edes juoda kerralla tyhjäksi. Meidän perhe suosittelee!

2 kommenttia:

  1. kuulosti mukavalta reissulta ja erityiskiitos mehujehun vinkistä!

    VastaaPoista
  2. Myös minä kiitän Mehujehu-vinkistä, tulee tosi tarpeeseen! :D

    VastaaPoista

Jätä ihmeessä viestiä!