maanantai 25. kesäkuuta 2012

Saariston rengastiellä: Naantali-Taivassalo-Iniö

Pyöräretki alkoi juhannuspäivältä, mutta siitä todistusainestoksi ei jäänyt kuin muistikuvat ja Sports tracker- tiedosto, joka kertoi, että 50 kilometriä taitettiin keskimäärin 17 km/h, aikaa kului nelisen tuntia ja neljä viidesosaa reissuta sotkettiin kunnon kaatosateessa. Appivanhempien mökille illansuussa rantautui kolme väsynyttä ihmistä joista kaksi oli enemmän tai vähemmän uitettuja ja yksi tyytyväinen matkustettuaan sateenpitävässä kuplassaan.

Sunnuntai käytettiin lähinnä itsemme huoltamiseen. Kuivattiin vaatteita, köllöteltiin sohvalla päikkäreiden ajan ekirja viihteenä ja nautittiin saunasta. Puusauna ja peseytyminen pesuvadissa tekee kyllä ihmeitä sielulle. Mökille on asennettu suihkukin, mutta jotenkin se ei tuntunut oikealta tavalta pesytyä pienen pienessä puusaunassa.

Sadetutkan tarkkailu kannusti meidät tänään lähtemään pyörillä eteenpäin heti aamupalan jälkeen. Pääsimme Kustaviin lauttarantaan auringon vielä pilkottaessa pilvien lomasta ja tuulenkin puhaltaessa inhimillisenä.

Aurooran kahvioon päästyäemmä pisaroita lähtikin jo tulemaan taivaalta ihan kunnolla ja puoli tuntia myöhemmin Iniön päässä pitkin taas kiskoa sadeviittooja niskaan ja pyöräillä muutaman kilometrin matka Bergshageniin, jossa meillä oli varattuna B&B-majoitus. Kymmenen neliön aittahuone viereisestä huoneestä löytyvällä erottelevalla kuivakäymälällä tuntuu aika luksukselta kun taivaalta vihmoo vettä ihan kunnolla. Majatalon väki antoi vielä pojalle mahtavan puuauton lainaan. Kuulemma auto on isännän omasta lapsuudesta peräisin.

Muutaman kilometrin pyöräilyn ja puolen kilometrin lossimatkan takana olisi kuulemma yksi Suomen parhaita thairavintoloita, johon tekisi mieli pyöräillä. Tovi vielä odotellaan hiljenisikö sade edes vähän. Jos ei hiljene niin sitten pitää varmaan vain lähteä. Tai muuten syödään iltaruoksi jälkiuuniruisleipää voilla ja juustolla, kristillisesti jaettu Risifrutti, omenat, pari taatelipatukkaa ja kaurakeksejä. Ei siinäköän nälkäkuolema iskisi, mutta nyt kyllä tekisi mieli kunnon maustettua ruokaa.

1 kommentti:

Jätä ihmeessä viestiä!