lauantai 2. kesäkuuta 2012

Sesonkiruokaa syyssäässä

Vaikka ulos ikkunasta katsoessa olisi voinut kuvitella syysmyrskytuulen vihmovan suoraan mereltä päätimme pakata kimpsut ja kampsut ja lähteä mökille. Vajaa tunnin ajomatka ja talviasuttava asumus infran päässä tosin vähän ehkä himmentävät meidän sankarimatkaajuuttamme.

Sain viikolla työkaverilta raparperejä ja googlettelin eilisen päivän erilaisia reseptejä. Pääruoaksi teimme raparperipossua Pastanjauhannasta löytämälläni reseptillä. Kaneli ja fariinisokeri sekä leipäkuutiot tekivät muuten ei niin suosikkeihini kuuluvasta possusta herkullista ja uudet perunat sopivat yllättävän hyvin ruoan kylkeen. Pääruokaa syötäessä uunissa kypsyi raparperipiirakka jossa täytteenä oli raperperin lisäksi kondensoitua maitoa.

Poika syleili sisäistä mummoaan ja vaati maitomukin alle tassin. En tiedä onko se tämä mökki vai mikä, mutta täällä poika joka muuten ei juurikaan näytä sen paremmin isältäni kuin mummoltanikaan onnistuu näyttämään välillä ihan täysin meidän mummovainaalta.

Lapsi myös osoittaa vanhempiaan enenmmän sisukkuutta omakotitaloasumisen saralla. Pieni tihkusade ei innokasta ruohonleikkaaja juurikaan pidätellyt. Aivan mahtavaa, että noita leikkileikkureita edelleen saa. Itse ajelin silloin reilut 25 vuotta sitten sinikeltaisella vastaavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!