torstai 9. elokuuta 2012

Syksyn iskevin asustemuoti

Kuuminta hottia meidän taloudessamme tänäkin syksynä.

Ostimme nykyisen kotimme syksyllä 2009 jolloin asunnossa käynnistyi putkiremontti. Putkiremontti itsessään meni yllättävän kivuttomasti, mutta valitettavasti jälkiseurauksista ei voi sanoa samaa. Vai mitä sanotte suihkusta jonka hana toisinaan räppäsee sellaiset 30-50 volttia suoraan märälle iholle?

Tänään se taas tapahtui ja saatiin kaivaa varustus esiin. Miehen nukuttaessa jälkeläistä katkaisin päävirran ja lompsin miehen Crocsit jalassa, taskulamppu suussa mittailemaan jännitteitä. Ihan vain todetakseni, että ei se vika tälläkään kertaa löydy meidän asuntomme seinien sisäpuolelta. Tähän mennessä urakoitsija on suhtautunut valituksiimme vähintäänkin väheksyen. Ensin ne epäilivät suihkuverhosta tulevaa staattista sähköä (jos se olisi siitä kiinni olisimme hakeneet niitä Prismasta heti kymmenen lisää, kytkeneet sarjaan ja olleet sähköntuotannon suhteen omavaraisia), tarkistelivat maadotuksia ja kävivät mittaamassa keskellä päivää vaikka kerroimme jännitteen ilmestyvän vain iltaisin ja viikonloppuisin, jolloin talossa on kuormitus kovimmillaan.

Että näin meidän perheessä, mitens muiden iltarutiinit?

1 kommentti:

  1. Hei,
    tiedän tapauksen, jossa vastaava ongelma johtui naapuriasunnossa väärin kytketystä kattolampusta! En ole insinööri enkä osaa asiaa mitenkään selittää, mutta tässä tapauksessa naapuriasunnon lampun uudelleen- ja oikeinkytkentä poisti ongelman. Ja tiedän tämän, koska tuttuni on tämän ko. asuntoyhtiön hallituksen puheenjohtaja. Vikaa haettiin heilläkin ainakin vuoden verran ennen kuin asia paikantui.

    VastaaPoista

Jätä ihmeessä viestiä!