perjantai 28. syyskuuta 2012

Violetti

Ehdin tänään juosta nopeasti lounaan jälkeen 3+1-päiville ja sain viimeiset koon 25 Superfitin gorenilkkurit. Onnittelin itseäni oivast suorituksesta ja päiväkodin pihallakin poika ihasteli kovin uusia kenkiään kun ne kassista pilkottivat. Ryhmän isommista lapsista paikalle pamahtanut nelivuotias kiharapää tosin pamautti heti päin naamaa, että ne ovat tyttöjen kengät. Tuon saman jästipään kanssa matsattiin jo viime talvena siitä, että onko pojalla tyttöjen haalari (ei ole, violetit pöllöt käyvät myös pojalle) ja tekikö poika rairuohokoristelunsa väärin (ei tehnyt, pinkki on ihan hyvä höyhenen väri myös pojan askarteluun).

Suuressa mahtavuudessa violetti on ilmeisesti päätetty siirtää yksinoikeudella tytöille kuuluvaksi markkinointi-ihmisten toimesta ja tämä tilanne nyt vaan pitää hyväksyä ja ostaa sille poikalapselle ne hurmaavasti eiminkäänväriset kengät, jotka ilmeisesti tukevat pojan kasvua miehiseksi mieheksi. Tilanne tietänee hyvää tulevaisuudessa insinöörien sukupuolijakaumalle, koska insinööri (amk):ksi kouluttautuessaan pääsee käyttämään hienoa violettia insinöörilakkia, joten tekniikan alalle hienon pipon perässä hakeutunee jatkossa ennätysmäärä tyttöjä.

On muuten kamalaa huomata, että miten pienenä osa lapsista muuttuu ärsyttäviksi ihmisiksi. Yleensä poikaa hakiessani tai viedessäni juttelen päiväkodissa lasten kanssa. Niillä on yleensä hyvät jutut ja toisaalta tämän päivän hektisessä maailmassa, minusta meillä aikuisilla on välillä velvollisuus pysähtyä kuuntelemaan noiden pienten ihmisten ajatuksia. Pakko kuitenkin sanoa, että tuon yhden sankarin kanssa en jaksaisi jutella pätkääkään. Puheissa kun kuuluu hieman turhan hyvin hänen vanhempiensa mielipiteet siitä miten tämä maailma makaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!