Lopputalven sesonkiherkuista laskiaspullat ovat minun suosikkejani. Runebergin tortut ovat aina olleet jotenkin epäilyttäviä, ne ovat aina joko liiaan kuivia tai liian kosteita ja niissä on liikaa sitä torttua. Laskiaispullalla harvemmin voi mennä pieleen, paitsi tunkemalla sen täyteen mantelilassaa.
Miehen ollessa nyt laskiaistiistaina hapankaalin luvatussa maassa otimme varaslähdön laskiaiseen jo viime viikolla ja leivoimme täsmäiskuna perheelle kulmakunnan rumimmat laskiaispullat. Sen minkän pullat hävisivät ulkonäössä ne voittivat maussa ja kerman määrässä.
Nyt varsinaisena laskiaistiistaina ruokalistalle tosin taitaa päätyä hernerokan ja pullien asemasta tofupastaa ja mustikkapiirakkaa.
Miksi me ei ymmärretty tehdä laskiaispullia?!
VastaaPoistaTai ehkä ihan hyvä näin kun apurit olivat riehuvia mielensäpahoittajia ja liikkuvat osat jälkkärissä olisi ehkä ollut liikaa. (Hienosti ne kyllä vietti aikaa olohuoneessa pöydän alla pitkän tovin kun kokkailtiin.)