keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Aamusmoothie

Muutama vuosi sitten treenasin tovin PT:n opastuksella. Mitään tavoitteellista treenaajaa minusta ei ikinä tullut, mutta sentään takaraivoon jäi, että aamuisin on hyvä käynnistää päivä smoothiella.

Rahkaa, muutama hyvin kypsynyt banaani, pakastimesta mustikoita ja puolikoita ja loraus omppumehua notkistamaan koko keitoksen. Ei kovin katu-uskottavaa näin viherpirtelöiden kulta-aikana, mutta sitäkin herkullisempaa. Yhdellä satsilla aloittaa kaksi aamua eli vaivakin on oikeastaan olematon, mutta hyöty moninkertainen kun äiti-ihminen ei polta hihojaan lapselle verensokerien heittelehtiessä (äidillä) ja lapsen keksiessä ties mitä sijaistoimintoja haalarin pukemiselle.

Aamusmoothiet kyllä toimivat minulla muutenkin. Tuntuu, että ruokailurytmiä jo heti aamusta säännöllistämällä olen saanut aivotkin jotenkin kunnolla käyntiin heti aamusta ja töissä syntyy tulosta. Ja sitten sitä jaksaa vielä toisinaan ajatella ja toimia työpäivien jälkeenkin. Sitä en tosin vieläkään ymmärrä, että miksi turhan usein kiireessä päätyy tekemään tyhmiä ratkaisuja ruoan suhteen? Varsinkin kun nämä itselle hyvää tekevätkin versiot ovat nopeita ja aineksistakin iso osa löytyy valmiina pakastimesta.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!