sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Pää suojaan pakkaselta

Nyt kun se talvi sitten saapui tuli tälle äiti-ihmiselle vähän kiirus saada lapsen pakkasen kestävät pipot kuosiin. Eli eilen kässäpussin kätköistä kaivettiin kaksi keskeneräistä pipoa, jotka tehtiin valmiiksi.

Vasemmanpuoleinen on tehty vauvojen klassisella siksakpipo-ohjeella miinustaen vain otsan kolmion ja tuo oli se minun visioni lapsen talvipiposta. Lapsella itsellään oli sitten toinen visio. Hän halusi punaisen pipon, jossa on leijonan pää. Vähän kökkö tuosta päästä nyt tuli kun sitä yöllä silmät ristissä virkkasin, mutta tykkään pipon pintatekstuurista, joka syntyi virkkaamalla vain alemman kerroksen taaempiin lenkkeihin. Veikkaan leijonan joka tapauksessa päiväkotikäytössä nuhrautuvan pian tunnistamattomaksi ja sitten sen voikin varmaan ratkoa tuosta irti kun harsin sen vain kiinni ja kiinnittää tuohonkin pipoon tupsun. Varsinkin kun onnistuttiin pitkästä aikaa paikallistamaan meidän tupsukehikkojemme sijaintipaikka.

Sillä välin kun minä tuhtasin pipoja valmiiksi teki poika sohvaan oman taideteoksensa. Siinä on kuulemma kilpailuvuoristorataesitys. Niin, ettäs tiedätte. Yhdessä vaunussa on Herra Hevisaurussa, toisessa Angry Birdsin Red ja kolmannessa Salama McQueen. Ja kaikista pienimmässä on pupu.

Pitäisi muistaa useammin sadutta poikaa. Lopulta langanpätkä taideteos oli muuttanut täysin muotoaan ja tarinassa tapahtunut vaikka mitä hurjia yksityiskohtia. Tosin taitelija pyysi huomauttamaan, että hurja ei tarkoita pelottavaa.

Mutta nyt jompi kumpi uusista pipoista päälle ja testaamaan miten rattikelkka kulkee kun vihdoin lunta saatiin.

 

2 kommenttia:

 1. Wau, nuohan ovat hienoja tuotoksia! En iki päivänä pystyisi moisiin itse :O
  Kyllä lapset osaavat luoda leikin mitä uskomattomin resurssein - vaikka sitten langanpätkistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsen mielikuvitus on kyllä ehtymätön ja onkin sääli, että monet tämän päivän leikit ovat jotenkin niin valmiiksi leikittyjä ettei mielikuvitukselle oikein jää tilaa.

   Poista

Jätä ihmeessä viestiä!