sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Return of the NES

Minä olen Nintendotyttö. Eräs parhaista joululahjoistani oli alakouluikäisenäni saama NES eli tuttavallisemmin kahdeksanbittinen Nintendo ja sen kanssa samasta kääreestä löytynyt Super Mario 3. Sitä ja muita pelejä tuli aikanaan hakattua niin paljon, että näin 20 vuotta myöhemmin edelleen löysin kaikki oleelliset salakäytävät ja piilot. Ja kerrankin hakkasin pelaamisessa mieheni.

Niin ja miksi me päädyttiin pelaamaan Super Mariota? No siksi, että lapsi näki mainoksen ja innostui ajatuksesta. Ja me vanhemmat mentiin siitä mistä aita oli matalin eli kytkettiin muutosta asti kaapissa seissyt WII telkkariin kiinni ja kaivettiin koneen muistiin ostettu Mario kehiin. Ja tämähän upposi lapseen kuin väärä raha.

Joskus sille vielä selviää, että nykyään ne pelit ovat hieman grafiikoiltaan hienompia. Ja myös sille selviää se, että äidin aivot nyrjähtävät aina kun siirrytään pois kaksiulotteisesta liikkumisesta.

Me ollaan siis miehen kanssa siitä huonoja nörttejä että tuon Wiin ohella ainoa talouden pelikonsoli on se minun NES:ni. Penskana me pelattiin kovasti kumpikin, mutta jotenkin nykyään me ei vaan jakseta. Tuolla Wiilläkin on lähinnä soitettu Guitar Heroa ja laiskasti plätkytetty Sportin pelejä. Pleikkaria me ei edes olla koskaan suunniteltu ostavamme vaikka sellainen kuulemma kuuluisi jokaisen itseään kunnioittavan nörtin valikoimiin. Tosin eipä me muutenkaan kovin hifistelijöitä olla. Ei meillä ole Blu rayta ja äänentoistoonkin löytyi Genelecit vain kun lapsen kummisetä ne minulle sopuhintaan möi ostettuaan itselleen uudet.

Saa nähdä missä kohtaa pelikonsolien markkinavoimat löytävät pojan ja se alkaa ällätä parempia laitteita. Siihen asti kuitenkin taidetaan aikamatkailla parin vuosikymmenen taakse ja pelataan Mariota old schoolina.

 

5 kommenttia:

 1. Mistä saa ton perus marion wiille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wii Shop Chanelista löytyy noita vanhoja kasi ja kuusitoista bittisille tehtyjä pelejä, joita voi ostaa lataamalla tilille pisteitä luottokortilla.

   Poista
  2. Täytyypä kokeilla! Aina harmittelen kun ei pääse näitä legendaarisia pelejä pelailemaan (siskolle jäi meidän perintökasibittinen), mutta täähän ois tosi hyvä ratkaisu. Enää en kyllä muista noita salareittejä ja pavun varsia...

   Poista
 2. Aa, munkin aivot nyrjähtää vähän, kun liikkuminen ei ole kaksiulotteista. Tai suoraviivaista eteenpäin menemistä ruudulla. Ajopelit onnistuu, mut jos tarvii pörrätä avaruudessa tai ilmassa niin siitä ei vaan tule mitään! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvästi meidän kasariaivoja ei ole ohjelmoitu näin vaativaan työskentelyyn :D

   Poista

Jätä ihmeessä viestiä!