sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Ei ihan kuin Strömsössä -pipo

Perjantaina tein työpäivän päälle perheen miesten kanssa treffit Oulunkylän Lankamaailmaan. Tarkoitus oli valita langat pojan villahaalaria varten, mutta kuten perinteisesti ostoskassiin eksyi jotain muutakin kuin villalangat sateenkaariraidalliseen villapukuun.

Lapsi ihastui Schoppelin Reaggae -merinovillalankaan turkoosi-vihreäsävyisenä ja itse nappasin mukaan vielä kerän lankaa mustana. Poika toivoi pipoa ja ajattelin testata pipoon hieman myöhäisheränneisenä löytämääni Broken Seed Stitch -neuletta, joka mallikuvissa näyttää kauniilta. Ja niin se näytti omanakin tuotoksena.


Ja kissankarvathan luonnollisesti ovat tuomassa lisälämpöä ja heti alkumetreiltä.

Ainoa ongelma pipon kanssa vain oli se, että koko ei ihan mennyt nappiin. Sen asemasta, että poika olisi saanut pipon kävikin niin, että nyt ei äidin päätä palella talven tullen...


Eli taidan joutua takaisin lankakaupoille, koska lapsikin haluaa uuden pipon edelleen itselleen. Kuulemma tuolla samalla pintaneuleella, mutta onneksi tuo räjäytetty helmineule on aika kiitollista tehdä. Työ tehdään siis kahdella langalla vaihtaen lankaa joka kerroksen jälkeen.


1. Krs neulo kaikki silmukat oikein (mustalla) langalla 1.

2. Krs neulo 1oikein1nurin joustinta koko kerros (turkoosilla) langalla 2.

3. Krs neulo kaikki silmukat oikein langalla 1.

4. Krs neulo 1nurin1oikein joustinta koko kerros langalla 2.


Tosista näitä neljää kerrosta kunnes työ on halutun korkuinen.


Aikuisen pipoon ostin 50 gramman kerät kumpaakin lankaa ja mustaa kului 40 grammaa ja turkoosia 30 grammaa. Lapsen pipoon käyn hankkimassa uuden yksivärisen langan, mutta uskoisin saavani tuosta turkoosista tehtyä vielä pojankin pipon, varsinkin jos pidennän pipon resoria hieman. Oman piponi tein 90 silmpukan kerrosluvulla viitosen puikoilla (eli käsialani on löysähköä). Pojan pipoon kierrokselta saa poistaa ainakin kymmenen simukkaa, jos ei enemmänkin, koska tuo pipo on minunkin päähäni vähän löysä.

3 kommenttia:

 1. Löysin tänne. Jotain kivaa tässä kurjassa maanantaissa ;)

  Oikein hyvä väri pipolla!

  VastaaPoista
 2. Hehee, minäkin löysin tänne aivan sattumalta, en tiennyt Mannaryyninkin eksyneen samoihin aikoihin paikalle.
  Kurkkaa blogiini, tunnistatko vielä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnistinhan minä :) ihana sattuma, että löysitte nyt molemmat tänne. Luin vähän aikaa sitten neljän vuoden takaisia kirjoituksiani ja löysin teidän kummankin kommentteja ja pohdinkin silloin mihin maailma on teidät kuljettanut.

   Poista

Jätä ihmeessä viestiä!