sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Jouluhan on jo melkein ovella

Sähköpostiin tipahti tänään muistutus, että että joulukorttien ennakkotilausalennus päättyy huomenna, joten sisäinen Itara-Iitani kaivoi heti järkkärin kaapista esiin ja lahjoi lapsen kuvauspuuhiin. Päätettiin vielä lisätä haastekerrointa kissalla ja nyt sitten odotellaan saadaanko lastensuojelu oven taakse kun katti ponkaisi vaihdilla tyypin sylistä pois.


Ja yritti se lapsikin karkuun.

Lopulta kuitenkin päästiin valitsemaan useammastakin suloisesta kuvasta. Tai ainakin minusta suloisesta vaikka tiedänkin olevani vähän jäävi tuon kaksikon suhteen.

Muutenkin ajatukset ovat jo karanneet jouluun. Tilasin mummipalveluilta päiväkodin aikuisille joulumuistamiseksi villasukat. Haluamme jotenkin kiittää aikuisia, jotka kanssamme lasta kasvattavat ja olemme pitäneet periaatteena, että paketista löytyy aina jotain sellaista jonkaa saa tuhottua tai joista voisi kuvitella olevan hyötyä päiväkotityöläisen arjessa. Tähän asti paketeista onkin löytynyt muunmuassa neulotut kämmekkäät, itsekoristellut kynttilät sekä lapsen kasvattamat chilipensaat. Tällä kertaa pakettiin päätyy sitten villasukkia, koska löysin kaupasta sopivasti ryhmän nimeen liittyvää sukkalankaa ja kuvittelisin, että ihminen, joka viettää kelissä kuin kelissä tunteja pihalla voisi arvostaa lämpimiä sukkia. Ja jos itselle ei tule käyttöä niin saa ne sitten laitettua kiertoon vaikka Pelastusarmeijan joulupataan.

Lapsi on myös jo virittäytynyt jouluun toivomalla joululahjoja ja niitäkin pitäisi pikkuhiljaa haalia kasaan. Lisäksi pukinkonttiin olisi päätymässä omatekoisia juttuja muillekin kuin päiväkodinväelle, joten niidenkin kanssa voisi tarttua pikkuhiljaa tuumasta toimeen.

Tänävuonna joulu tulee meillä toivottavasti olemaan rentoa aikaa. Minä ja poika saamme lomailla melkein kolme viikkoa ja mieskin saa pidettyä kahteen otteeseen noin viikon lomat. Itse pyhiksi reissaamme Turkuun, koska joulu ei vain tule ilman sukulaisia, mutta toiveissa myös olisi kiireetöntä aikaa kotona. Pyjamat päällä, sohvalla maaten. Ja luonnollisesti suklaata, glögiä ja hyvä kirja kädenulottuvilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!