perjantai 24. lokakuuta 2014

Revolution -toinen yritys

Revolutionin ensimmäisen kauden jälkeen olin vielä varovaisen optimistinen toisen kauden suhteen. Asetelma oli kutkuttava ja tyypeillä olisi ollut kaikki eväät käsissään tehdä oivaa dystopiaa. No jostain syystä ne eivät kuitenkaan ilmeisesti halunneet noita eväitä käyttää...


Kuva: NBC

Tai ehkä vika on vaan minussa ja miehessä.

Kävin torstaina luennolla, jossa viitattiin tiettyyn ihmistyyppiin kuvauksella "ne jotka tekevät autonostopäätöksen excelin avustamana ja päätyvät Kiaan". Oli pakko käydä koulutuksrn jälkeen kertomassa, että itseasiassa tuo ihmistyyppi myös potee suurta ahdistusta siitä kun ei löydä netistä riittävän hyvin tietoa auton tavaratilan tilavuudesta. Tuon lisäksi ahdistusta aiheuttaa täysin epäsuhtainen tapa liikkua. Maailmassa, jossa suurin osa etenee hevosella tai jalkapatikalla ja hyväosaisetkin höyryveturilla ei vain pompata Washingtonista jonnekin Texasin perukoille kahdessa päivässä (silmänräpäyksestä puhumattakaan).

Ei se ollut pelkästään nuo aika-aukot juonessa. Osa hahmoista alkoi muuttua kakkoskaudella aivan päättömiksi. Toki niillä myös oli yksi sympaattisimpia paskiaisia Bass Monroen muodossa, mutta ei yksi kusipää tee kautta muiden jäädessä yksiulotteisiksi. Niin ja sitten ne käsikirjoittajat menivät lisäämään sarjaan niin överin tieteisseikkailun, että sen rinnalla Lostkin alkoi vaikuttaa luontodokumentilta.

No onnistuko sarja toisella kaudella missään?

Kyllä. Sarjan dialogi oli muutamien hahmojen kohdalla hyppnnyt reilusti eteenpäin. Sarjaan oli myös upettu mainioita populaarikulttuuriviitauksia. Kukapa nyt ei haluaisi nähdä Baldwinin veljesten Battle Royal-matsia tai kuulla iltasatuna kertomuksia teksasilaisesta suurmiehestä Walkerista. Pelkät nokkelat viitaukset eivät kuitenkaan yksin saaneet sarjaa lentämään ja tämän kohdalla ei jäänyt yhtään harmittamaan tieto siitä, ettei kolmatta kautta enää sarjaan tule. Tosin olisivat voineet tehdä päätöksen vähän aikaisemmin. Nyt kauden loppu meni melkoiseksi poukkoiluksi kun kaikkia avoimia langanpäitä yritettiin päätellä ja pakettia kursia muutenkin kasaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!