tiistai 27. tammikuuta 2015

DIY: Huurrelyhty

Ennen joulua törmäsin parissakin paikassa askarteluvinkkiin, jossa lasipurkkiin kasvatetaan suolaa ja lopputuloksena tulee huurteinen purnukka, jota voi käyttää vaikkapa tuikkukuppina. Suolan kasvattaminen on huomattavasti helpompaa mitä nyt vaikkapa lapsien tai täydellisen yrttitarhan, joten suosittelen tätä ohjetta jokaiselle, joka väittää ettei askartelu ole heidän leipälajinsa.


Hommaan tarvitset lasipurkin, karkeaa suolaa ja vettä ja toimintaohje on niinkin vaikea kuin, että ota purkki, holauta sen pohjalle pari senttiä suolaa ja kippaa vettä perään sen verran että suola peittyy. Sekoittele hieman ja unohda tuon jälkeen purkki lämpöiseen paikkaan muutamaksi päiväksi tai reiluksi viikoksi. Suolan kasvu eli itseasiassa kiteytyminen riippuu lämpötilasta, sukkien väristä ja planeettojen asennosta, joten lopputulosta on vaikea ennustaa. Jos tuntuu, että kiteytyminen loppuu liian matalalle, uusi loraus vettä pistää suolaan lisää puhtia.

Meillä kynttilälyhdyn sisällä käytetään paloturvallisuussyistä Led-tuikkua ja suosittelen lämpimästi niiden ostamista lapsiperheisiin. Sen lisäksi että led-kynttilät ovat lapsen käsissä turvallisia ovat ne myös turvallisia pilttipurkki tms -askarteluissa. Oikea lämpökynttilähän muodostaa melkoisen turvallisuusriskin jos kynttilä-astian suuaukko on purkkia kapeammalla. Mitään kaunottariahan nuo led-tuikut eivät ole, mutta eipä se tuolta huurrekiposta muutenkaan mihinkään erottuisi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!