torstai 8. tammikuuta 2015

Päivä Tukholmassa

Risteilyllä Tukholmassa vietettävä aika jää valitettavan lyhyeksi, mutta kyllä me taas ehdittiin edes vähän nauttimaan yhdestä lempikaupungeistamme. Olimme ensin suunnitelleet reissua Junibackeniin, mutta kuultuamme että paikalle odotetaan tuhansia vierailijoita päätimme kehittää vaihtoehto B:een.

Alunperin olisimme halunneet mennä luonnontieteelliseen museoon, mutta koska reissumme osui maanantaihin oli valinnanvaraa lopulta aika vähän ja päädyimme lopulta Tekniikan museoon.

Museo aukesi kuitenkin vasta yhdeltätoista, joten ensin suuntasimme laivalta Söderiin kiertelemään vähän kauppoja ja teimme ihan vahingossa aivan mahtavan löydön.


Leikkipuisto Bryggartäppan oli jotain sellaista mitä kotimaasta ei löydy. 1800-luvun inspiroimasta leikkipuistosta löytyi vaikka mitä mahtavia pikkurakennuksia, joissa lapset pääsivät leikkimään. Veikkaan ettei tällaiselle kukaan antaisi rakennuslupaa Suomessa ja jos vaikka lupa heltiäisikin niin ensimmäisenä viikonloppuna turhautuneet teinit olisivat jo käyneet pistämässä lautarakennukset päreiksi.

Puistosta lasta ei olisi saanut millään jatkamaan matkaa, mutta lupaus siitä, että tullaan kesällä uudellaan ja otetaan eväätkin matkaan saatiin lapsi jatkamaan matkaa kohti Tunnelbanaa ja Tekniikan museota.


Tekniikan museo oli insinöörihenkiselle perheelle oikeinkin passeli vierailukohde. Kaikkia näyttelyitä emme ehtineet kiertämään läpi koska halusimme varata riittävästi aikaa Teknorama-tiedekeskuksen puolella.

Sen verran kiva päivä meillä Tukholmassa oli, että nyt suunnitteilla on jo loppukesäksi vähän pidempi reissu kaupunkiin. Lapsi yllätti mennen tullen omalla reippaudellaan. Laivalle palattuamme aktiivisuusmittari näytti 12,5 kilometriä ja jalkamiehenä ollut poika käveli tuosta kaiken muun itse patisi parin kilsan pätkön, jonka mies kuljetti poikaa reppuselässä. Päivälippu julkiseen liikenteeseen oli loistava ostos ja seuraavalla kerralla taidetaan testat Tukholmakorttia, jolla julkisen liikenteen lisäksi pääsee myös moneen kivaan kohteeseen sisälle. Houkuttelevaa olisi myös joskus ottaa pyörät mukaan Tukholmaan tai vuokrata fillarit paikanpäältä. Kaupungin pyöräilyinfraa olisi kiva päästä testaamaan.

1 kommentti:

  1. Pitääpä ottaa vinkit talteen kevään Tukholman reissua varten. Viime keväänä olimme Junibackenin lisäksi Kulturhusetin lastenkirjastossa, jossa oli muun muassa aakkosnäyttely ja suuria puisia kirjaimia, joissa pystyi kiipeilemään ja muuta kivaa puuhaa.

    VastaaPoista

Jätä ihmeessä viestiä!