lauantai 17. tammikuuta 2015

Puustipuuropäivä

Törmäsin FB:n uutisvirrassa Korvapuustipuuroon ja kun kaapista tuntui löytyvän materiaaleja reseptin soveltamiseen niin päätin, että tänään voidaan syödä vähän hemmottelevampi aamupala pojan kanssa.


Puuron haudutin meille perinteiseen tapaan kerroskattilassa. Jääkaapissa oli vajaa purkki vaniljalla maustettua soijamaitoa joten puuron nesteeksi laitoin noin 60/40 suhteella soijamaitoa ja vettä ja perään nakkasin hyllyltä käteen osuneen spelttimannan jämät ja kaurahiutaleita suunnilleen 30/70 suhteessta. Kerroskattila on puuron valmistuksessa aivan mahtava ja puuro kypsensi itsenä sillä välin kun kaivelin kaapeista tarpeita puuron maustamiseen.

Jääkaappiin oli joulun leivonnoista jäänyt avaamaton paketti vaniljan makuista tuorejuustoa joka pääsi mikrossa notkistettuna puuron päälle. Kaverikseen tuorejuusto sai kanelista voisulaa. Tuorejuusto toimi puurossa ihan täydellisesti ja taittoi hyvin vaniljasoijamaidon makeutta. Paljaaltaan tuo puuro oli nimittäin minun suuhuni hieman liian makeaa, mutta kokonaisuudesta tuli hyvinkin suunmukaista ja olin tyytyväinen etten enää voisulaan lähtenyt sokeria lisäämään.

Jatkoon puuro kuitenkin pääsee ja uskoisin, että tämä myös olisi miehen makuun eli puuroa voisi haudutella joku päivä niinkin, että nyt töihin ulkoistettu mieskin sitä pääsisi syömään. Seuraavaksi taidan kyllä vähentää soijamaidon määrää tai vaihtoehtoisesti käyttää maustamatonta maitoa ja lisätä vaniljan itse puuroon. Soijamaidon kuitenkin puurossa pidän raaka-aineena koska soijamaitoon keitetty puuro on aivan uskomattoman täyttävää ja puuron suutuntumasta tulee myös ihanan pehmeää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!