torstai 12. helmikuuta 2015

Kenens tyttöjä sitä ollaan?

Marimekon toimitusjohtajaksi on nimitetty Tiina Alahuhta-Kasko. Bisnesmittakaavassa nuori iältään ja poikkeuksellinen siinä mielessä, että on vasta toinen nainen, joka luotsaa Suomessa pörssiyritystä. Saavutus, jonka takaa luonnollisesti löytyä vähintäänkin ihme tai vaihtoehtoisesti mies. Ja eipä siinä kauan nokka tuhissut kun ainakin Maikkari ja Hesari molemmat iloisesti uutisoivat, että salaisuus menestyvän nuoren naisen takana on menestynyt isä eli tässä tapauksessa entinen Koneen toimitusjohtaja Matti Alahuhta.

Haluaisin aidosti nähdä sen tilanteen, jossa vastaavassa tilanteessa olevalta mieheltä käytäisiin kysymässä, että millaisias bisnesvinkkejä isä on jakanut. Nuoren naisen kohdalla tilanne on kuitenkin ilmeisesti aina niin, että isän olisi syytä tytärtään opastaa, koska vastaavia juttujahan pyöri viimeeksi mediassa kun uusi ympäristöministerimme nimitettiin. Jotenkin toimittajat näkevät ihan luonnollisena asiana kilauttaa nuoren naisen isälle kysyäkseen miten tämä aikoo tytärtään neuvoa politiikassa tai kysyä tyttäreltä miten isä neuvoo bisneksissä.

Että kovinpa väärässä taisivat nuo Turun lahjat suomalaiselle iskelmäkentälle olla laulaessaan aikanaan, että kaiken takan on nainen. Nuoren selvästi menestyneen naisen takaa kun näyttäisi löytyvän lähinnä vain isäpappa. Että kyllä taas on hienoa todeta, että edelleenkin me naiset näytetään olevan niitä kylkiluusta tehtyjä, jotka asemansa saavuttavat vain ja ainoastaan koska miehet sen aseman meille toisinaan myöntävät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!