perjantai 3. huhtikuuta 2015

DIY: Ninjahuppu

Lego Ninjagot ovat tällä hetkellä kuuminta hottia talouden nelivuotiaan keskuudessa. Jossain vaiheessa jouduimme pistämään sarjan jäähylle kun lapsi tuntui imevän sieltä lähinnä kaikki urpot suunsoittoon kelpaavat one-linerit. Säännöstellyllä katselulla jutut ovat pysyneet hallussa ja itse Legoilla leikit ovat sujuneet paremmin kuin hyvin ja päiväkodissakin kavereiden kanssa ninjaleikit ovat pinnalla. Roolileikkeihin toki tarvitaan sopivat vermeet eli tässä tapauksessa ninjan huppu.

Pinterest oli täynnä ohjeita siitä miten t-paidasta voidaan solmia ninjahuppu, mutta tuon meidän tyypin tuntien se ei olisi kovain hyvä ajatus. T-paita kuitenkin osoittautui hyväksi materiaaliksi kun tarpeisiin piti saadan uusimman tuotantokauden hengessä titaanininjan puku. Mies luovutti entisen työnantajansa logolla varustetun paidan materiaaliksi ja itse huppu syntyi irti leikatauista hihoista sekä kaksinkertaiseksi ommellusta hupusta.

Kun hupun leikkaa taitteen avulla jää ommeltavaksi neljä saumaa eli hupun päälipuolen ja vuoden päälakisaumat, huput etureunasta yhdistävän sauman sekä sauman, jolla yhdistetään kaikki osat yhdeksi. Malliin ideaa on otettu Buffin hupullisesta huivista ja itseasiassa mietin, että tuosta voisi kehittää kivan huiviratkaisunkin lapselle niihin keleihin kun pipoa ei tarvitse, mutta välillä haluaisi vetää jotain tuulensuojaa korville.

Mutta leikeissä tosiaan tämä miehen t-paidastakin surauteltu versio käy paremmin kuin hyvin. Tuon kaveriksi voisi toki kangasvärein ja silityskalvoin koristella myös paidan jotta asu olisi vielä Ninjagohenkisempi. Perinteiset ninjathan tosin taisivat enemmän rokata mustaa väriä ja vähäisiä koristuksia.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!