tiistai 28. huhtikuuta 2015

Hei mulkku, toivottavasti kulkee hyvin!

Tänäaamuna meillä herättiin vitutukseen. Mies oli lähtemässä tavalliseen tapaan kuuden kieppeissä kohti työpaikkaa. Lähteminen vain osoittautui vähän vaikeaksi, koska joku ihmisentahra oli ottanut ja pöllinyt miehen polkupyörän.

Sinkula, projektipyörä, roskalavafillari

Se mikä tässä eniten vituttaa on se, että joku varasti juuri tuon pyörän. Jos joku olisi pöllinyt miehen Tunturin niin kyllä sekin harmittaisi, mutta se on vain omaisuutta. Vakuutuksesta irtoaisi jotain ja sitten käytäisiin kaupasta ostamassa uusi pyörä. Tämän kohdalla kuitenkaan kauppareissu ei onnistu. Runko on kierrätyksestä saatu ja rakkaudella putsattu ja osat tilattu ympäri internettiä (no niistä on sentään kuitit tallella eli kaipa niillä vakuutuksesta voisi jotain saada). Pyörä on kasattu omassa olohuoneessa iltaisin ja jokainen osa tuohon fillariin, alkaen noista tautisen rumista tankonauhoista on valittu ajatuksella juuri tuohon pyörään.

Pyörällä ei juuri mitään jälleenmyyntiarvoa, pyörä on myös absurdin kokoinen eli käytännössä kukaan alle 190 senttinen ei tuolla pyörällä tee yhtikäs mitään. Käyttöönhän tuo pyörä meni, mutta ei se tee varkaudesta yhtään sympaattisempaa. En minä niistä Jopoja ja hybridejä pakettiautojen perään lastaavista pyörävarkaistakaan tykkää, mutta niillä nyt on sentään joku bisneslogiikka varastelussaan. Tässä mentin henkilökohtaiselle alueelle eli varastettiin käyttään jotain sellaista, jolla meille on käyttöarvoa ja tunnearvoa. Kun jos itselleen samanlaisen menopelin haluaa niin sitten etsitään itselle vanha fillarin runko ja hommataan osat. Jos on oikein viitseliäs niin halvallakin pääsee ja pyörien rakentaminen ei nyt ole varsinaista ydinfysiikkaa eli sen kyllä oppii jokainen joka osaa vääntää ruuvin auki ja kiinni.

Vituttaa myös se, että ei voi luottaa, että lukitussa pyörävarastossa oleva lukittu pyörä olisi turvassa. Kaipa tässä täytyy alkaa askarrella jotain omia ratkaisuja pyörien säilyttämiseksi. 71 neliön kolmiossa ei liikaa ole tilaa, mutta varsinkin jos mies vielä itselleen uuden pyörän rakentaa niin ei sitä enää uskalleta jättää varkaita odottamaan.

Niin ja sanoinko jo, että vituttaa. Ihan tolkuttoman paljon. Ja surettaa, miehen puolesta. Miehen, joka kuitenkin käytti aika tolkuttoman monta tuntia siihen, että valitsi sopivimmat osat ja kasasi fillarin. Niitä me ei saada takaisin mistään vakuutusyhtiöstä. Että kiitos vaan kusipää!

 

4 kommenttia:

 1. Ymmärrän niin tuon vitutuksen, kyrsisi itseänikin. Osanotot miehelle, siistin näköinen fillari. Ehkä kannattaa kokeilla huhuilla pyörää kotikonnuilla kuvan kanssa, saattaisi palata (tosin pyörävarastosta pölliminen kuulostaa siltä, ettei sitä ole otettu ihan hetken mielijohteesta, kai).

  Mä haaveilen omasta kauniista sinkulasta. Mutta juuri tästä syystä en ole vielä tarttunut toimeen, vaan poljen huomaamattoman tylsällä Nishikin yksivaihteisella (se on ihan mahtava menopeli, muttei turhan nätti), se kun ei herätä mitään mielenkiintoa tusinafillareiden joukossa (eikä taida rosmoille edes kelpata kun ei ole vaihteitakaan).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Some on valjastettu käyttöön.

   Mä epäilen, että tuo on mennyt jollekin käyttöpyöräksi, koska ei tuo oikein istu perinteiseen pöllitään pyörä huumeiden rahoitukseen -linjaan. Tuosta ei kokonaisena irtoa paljon mitään ja osatkaan eivät ole ihmeelliset. Kiekot maksoivat satasen, mutta muuten aika tusinalinjan osista tuo on koottu.

   Vieressä olisi ollut mun sinkulani nahkasatuloineen ja uusine maalipintoineen, mutta se ei ollut kelvannut matkaan. Nyt kävin sitten virittämässä oman fillarin rungosta kiinni niin jos edes toinen pyöristä saataisiin pitää.

   Poista
 2. Voi vittu.
  Meillä on parvekkeella tällä hetkellä 6 aikuisten pyörää ja 3 lasten pyörää. Pyöräkellarissa käy naapurin muksut polttaa pilveä (ja siinä samalla renkaita), pihasta on lähtenyt joka kesä yksi pyörä kävelemään (ja se on aina yhtä mukava huomata klo 5.10 kun töissä pitäisi olla, pyörällä toki, klo 5.50).
  Mä aina ajattelin ettei erikoisempia pyöriä kehdattaisi pölliä tunnistamisriskin takia, mutta kun kummipojan Punainen Paholainen-lowrider, joita tais olla Suomessa ennen varkautta 3kpl, katosi mystisesti niin menetin uskoni ihmiskuntaan.
  Kuka urpo pöllii pyörävarastosta! Ilmoitittehan taloyhtiöön?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies sai raportoitua varkaudesta yhdellä iskulla sängystään löytyneille vaimolleen ja taloyhtiön hallituksen puheenjohtajalle. Jotka tosin ovat yksi sama henkilö... Meille tulee nyt pyörävarastoon kiinnitysmahdollisuuksia enemmän. Eihän nekään tosivarasta pidättele, mutta hidastaa ainakin vähän toimintaa.

   Poista

Jätä ihmeessä viestiä!