maanantai 15. kesäkuuta 2015

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

Suureen päivään aikaa on vielä kaksi kuukautta, mutta jo viimeiset neljä sitä on jo suunniteltu koko neljävuotiaan hartaudella. Ensin teemaksi mietittiin ninjoja, sitten Ryhmä Hauta, hetken aikaa Star Warsia ja nyt sitten taisi löytyä voittaja eli dinosaurukset.

Kyse on tietenkin pojan viisivuotissynttäreistä, joita juhlitaan elokuussa. Kesän lapsilla syntymäpäivät ovat vähän haastavat lomailujen vuoksi ja luultavasti kaverisynttäreitä joudutaan lykkäämään parilla viikolla, jotta saadaan kaverit lomalaitumilta päiväkotiin. Tosin kutsuvieraslista oli kyllä sen verran pitkän näköinen, että ehkä ei haittaisi vaikka kaikki kutsutut eivät paikalle pääsisikään kunhan varmistetaan, että parhaat kaverit naapurista ja päiväkodista pääsevät juhlimaan.

Juhlasuunittelujen avuksi tietenkin otettiin avuksi Pinterest ja kuulemma ainakin vesimelonidinonpää pitää saadaa. Samoin pitäisi saada tulivuoren muotoinen kakku, dinoja pöytäkoristeeksi sekä dinonjalkapikkuleipiä.

Suurin ponnistus kuitenkin taidetaan joutua tekemään pojan huoneen kanssa, josta pitäisi saada kuulemma dinosaurusten metsä. Vihreitä ilmapalloja, lastusatiininauhoja ja seinälle iso dinosilhuetti. Veikkaan, että vihdoin voisi olla syytä investoida ilmapallopumppuun. Edes parhailla astmalääkkeillä en kyllä onnistu puhkumaan riittävää määrää palloja huoneen kattoon muuten.

Toisaalta dinojuhlat ovat meille vanhemmille mielekkäät. Somistusta voidaan askarrella porukalla jo loman aikana valmiiksi ja juhlat eivät vaadi hillitöntä määrää kertakäyttökrääsää vaan normaalissa käytössä olevat astiat piisaavat ja juhlista ei toivottavasti jäisi jälkeen hillitöntä kuormaa vaikeasti säilytettäviä asioita. Yksi koukku tässä kuitenkin vielä. Poika haluaa pukeutua juhliin dinosaurukseksi ja vielä luotto äidin ompelutaitoihin on huimat. Tilauksessa on dinohuppari, dinonjalkaleggingsit ja irtohäntä. Täytyy varmaankin pakata mökkilomalle saumuri ja kankaat matkaan...

 

1 kommentti:

  1. Jos ompelu ei ota sujuakseen, tämä dinopuku on aika kiva: http://www.younglife.fi/naamiaisasut/fantasiahahmot/dino+
    Suomalaista suunnittelua, ommeltu nää kyllä on kaiketi jossain muualla.
    Meillä on toiminut jos jossakin leikissä Hevisauruksesta koppakuoriaiseksi.

    VastaaPoista

Jätä ihmeessä viestiä!