keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Pyöräilyloma Turussa

Julkisivuremontin pussittamassa kodissa ei viihdy hullukaan eikä huumori oikein veny huonossa kelissä mökkeilyyn joten piti kehittää joku muu ratkaisu. Ja mielellään vielä kukkaroystävällinen. Se julkisivuremontti kun kesän asumishaittojen lisäksi myös syksyllö pyrkii verottamaan kukkaroa. Onneksi kuitenkin löytyi äärettömän helppo ja mukava ratkaisu nimeltään Turku ja lapsuudenkoti.

Yhtään kotiinpäin vetämättä Turku on aika mainio lomakohde, jos nauttii pyöräilystä. Täältä pääsee helposti saaristoon (josta lisää myöhemmin), mutta myös kaupungissa välimatkat ovat lyhyitä ja pyörätieverkko kohtalaisen kattava. Me aloitimme lomamme juhlistamalla kesäpäivänseisausta siihen ehkä parhaiten sopivalla tavalla eli eväsretkellä Ruissalossa.

Ja saimmepa melkein koko rannan itsellemme

Sen verran säästelimme jalkojamme, kun tiesimme seuraavan päivänä odottavan 50 kilometria Nauvoon, että jäimme jo Kansanpuistoon Saaronniemen asemasta. Lapselle tämäkin piisasi paremmin kuin hyvin ja piknikin aikana tyyppi ehti palauttaa salmeen ison osan Ruotsinlaivojen rannalle kuljettamista kivistä. Seuraava toive olikin päästä näkemään mitä salmessa tapahtuu kun laivat siinä kulkevat, mutta tuo taitaa jäädä toiseen kertaan.

Ruissalosta löytyy hyvät pyöräilyreitit sekä normaalisti mukavasti kahviloita. Pyhäpäivänä eväät kuitenkin sai helposti napattua Koulukadun ABC:lta, itse Ruissalosta ei kauppoja löydy enää. Luontopolkujen ja rantojen lisäksi kannattaa ehdottomasti myös tsekata Kasvitieteellinen puutarha.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!