sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Lomalukukriisi

Sateinen kesä tietää hyvää ihmiselle, joka tykkää lukemisesta, mutta nyt on päässyt käymään niin, että lomaa on jäljellä kolme päivää ja luettujen kirjojen määrä on yhdessä. Miten ihmeessä tässä näin kävi?

No siten että käytin kuuden viikon kesälomastani neljä viikkoa siihen, että taistelin Gabaldonin Sudenkorennon kanssa. Siinä missä ensimmäinen osa sarjasta tuli luettua parilla istumalla niin tämä toinen osa ei tullut luetuksi edes kuukaudessa. Miten ihmeessä noin puuduttavasti voidaankaan kirjoittaa ja mistä ihmettä tuon kirjan kustannustoimittajalle on maksettu? Luotettavien blogilähteiden perusteella kirjasarja on hyvin epätasainen ja toinen osa ilmeisesti on heikoin lenkki. Nyt se kuitenkin sammutti kokonaan haluni lukea sarjaa kun pelkään, että aivoni valahtavat ennenmin korvani kautta pihalle kuin että saan tietää mietää tarinassa tapahtuu. Ja minä kun olisin vielä halunnut tykätä kirjasta. Aikamatkustusta ja Skotlantia. Mitä muuta sitä nyt ihminen voisi kirjaltaan haluta? Tai no sitä sujuvaa kerrontaa joka löytyi ensimmäisestä osastakin. Ja minua nyt vähän vain tökkii tuo kaariutriomainen tarinankaari, jossa keskeisiä hahmoja riepotellaan maailman toiselta laidalta toiselle aikana, jolloin ihminen ei yleensä juurikaan poistunut omilta kotikulmiltaan.

Vaikka Gabaldon tappoi lukuhalut ja itseasiassa tuo kirja jäi kesken (se ainoa luettu kirja esitellään toiste) olen minä kuitenkin jotain lukenut. Lapsi löysi tänä kesänä Muumit ja ääneen luettavaksi pääsi ihanat tarinat. Ensin luettiin Taikurin hattu ja nyt listalla on Näkymätön lapsi. Tämä on kyllä parasta vanhemmuudessa ja helpottaa vähän sitä haljua fiilistä siitä, että lukemisen osaltahan tämä kesä on ollut täysi fiasko.

Nyt pitäisi sitten löytyy jotain eheyttävää luettavaa. Nappasin jo mökkikunnan kirjastosta pari kirjaa lukuun, mutta jotenkin nyt kaivattaisiin sellaista tarinaa joka kaappaisi mukaansa ja pitäisi imussaan. Sellaista, jonka aloittaisi jonain hyvänä hetkenä ja jonka lopettaisi joitain tunteja myöhemmin kun kirja on luettu loppuun.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!