keskiviikko 26. elokuuta 2015

Filosofiaa lapsille

Kävimme viime lauantaina lapsen kanssa Leluteekin filosofiakahvilan avoimissa ovissa. Kahvilatoiminta oli pojalle tuttua, kävimme viime talvena lauantaiaamuisin Ruusulassa ja aina kun kuljimme siitä ohi poika muistutti että haluaisi mennä taas filosofiakahvilaan.

Jotenkin voisi kuvitella, että lapsi, joka lähtökohtaisesti vihaa vieraiden kuullen puhumista inhoaisi filosofiakahvilaa, mutta ilmeisesti Emilian rauhallinen rytmi ja se, että tarvittaessa saa puhua vain omalle aikuiselle on tehnyt tehtävänsä.

Tosin tällä kertaa Emilia myös tiesi mistä naruista kannattaa vetää meidän lapsemme kanssa ja kaivoi kassista esiin vesinokkaeläimen, joka on saukkojen rinnalla yksi lapsen lempieläimistä.

Kuten vesinokkaeläimestä voi päätellä niin tällä kertaa lähdettiin matkalle Austraaliaan. Tarinassa seikkaili austraalialaiset eläinet, jotka pohtivat miksi vettä pitäisi riittää kaikille. Askartelutuokiossa taas tutustuttiin pistemaalaukseen, joka osoittautui pojasta niin kivaksi jutuksi että samalla tekniikalla tehtiin myös kutsut kaverisynttäreille.

Syksyn osalta me emme valitettavasti pääse enempää filosofoimaan kun arki-iltoihin ei uskalla ottaa yhtään enempää harrastuksia ja lauantaiaamut meillä on jo myyty täyteen. Toivottavasti taas viimeistään keväällä päästään tuonne, koska filosofiakahvila on vain konsepti joka toimii. Vähän pohdintaa, keskustelua ja ajattelun avartamista, hieman askartelua tai muuta puuhailua ja päälle vielä leikkiä. Mutta menkää te muut jos kalenteriin mahtuu.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!