sunnuntai 9. elokuuta 2015

Viikon ruokalista

Olimme pitkään miehen kanssa puhuneet siitä, että pitäisi joku kerta nähdä vaiva ja tehdä taulukko, johon on merkitty sekä päiväkodin kiertävä ruokalista ja sen rinnalle miettiä valmiiksi mitä syömme kotona. Tähän asti turhan usein lapsi ilmoittaa makaronilaatikon eteentullessa, että tätä oli päiväkodissakin. Ja ylipäätään jos enme yhtään suunnittele etukäteen päädymme tilanteeseen, jossa lapsemme elää lähinnä erilaisilla makaronivalmisteilla.

Noh, ensimmäiseen viikkoon osuu silti makaronia, muttei sentään samoihin päiviin päiväkodin tarjonnan kanssa.

Ruokalistan runko menee niin, että useimpina viikkoina tiistaisin ja torstaisin syödään samaa laatikkoruokaa, maanantai on jokerikortti ja keskiviikot muuttuvat hyvin nopeasti ns. eväspäiviksi koska muskari oletettavasti jatkuu keskiviikkona. Normaalisti perjantaille on varattu jotain mukavaa yhdessä kokkailtavaa ruokaa, mutta ensi viikolla lähdemme perjantaina mökille, koska sunnuntaina juhlimme lähimpien kanssa lasta ja siinä siivellä myös minua, koska näppäränä naisena järjestin lapsen sukulaissynttärit omaan syntymäpäivääni.

Tällä kertaa viikko siis aloitetaan linsseista proteiinia ammentavalla kasvissosekeitolla ja jatketaan palkokasvilinjalla myös makaronilaatikon kanssa. Meille ei siis kannata tulla syömään, jos on taipumusta ärtyvään suoleen. Lounasruokien suhteen olemme sekasyöjiä, mutta kotona syömme lähinnä kala- ja kasvisruokaa. Itseasiassa tähän kuuden viikon valmiiseen listaan ei tainnut tulla yhtään liharuokaa eli jatkossa liha taitaa vierailla meillä pöydässä vain viikonloppuisin jos silloinkaan. Ensimmäisen kuuden viikon jälkeen varmasti katsotaan listaa uudelleen ja mietitään mitä tilalle voisi tuoda. Nyt listalla on keittoja, uuniruokia ja yhdenpannun wokkeja. Ruokaa jonka voi valmistaa jo edellisenä iltana valmiiksi tai joka valmistuu siinä sivussa kun lapsi katsoo Pikku kakkosta.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!