torstai 3. syyskuuta 2015

Lähde Saloon

Salo on paikkakunta, jonka läpi olen elämäni aikana ajanut varmaankin tuhansia kertoja. Kuitenkin kerrat, jolloin olen pysähtynyt Salossa on laskettavissa sormilla ja tuo on asia, johon on syytä tulla muutosta. Salossa nimittäin ehdottomasti kannattaa käydä.

Salo on paljon muutakin kuin Nokia ja Microsoft. Pieni kaupunki on ristiriitainen kokonaisuus, siellä yhtä aikaa ihan valtavan rumaa ja hurmaavan kaunista. Tokmannia ja designia, kebabia ja kahviloita. Kesällä Salon juttu on tori, varsinkin torstainen iltatori, josta saa ehkä maailman parhaat munkit. Nyt syyskuussa ei toria enää järjestetty, mutta iltakävely hiljenevän kaupungin poikki oli silti hurmaava. Ja teki mös ihmeitä ihmiselle, joka oli koko päivän istunut toimistossa, junassa ja koulutustilassa puhumassa äänensä käheäksi.

Tällä hetkellä vierailujeni syy sen sijaan on kaikkea muuta kuin voimaannuttavaa. Salolaisten vuoksi toivoisin, että paikkakunnalle löytäisi tiensä myös uudet yrittäjät, jotka toisivat paikakunnalle töitä. Sillä välin kuitenkin jokainen ohiajava voi tehdä päätöksen, että koukkaakin ABC:n asemasta keskustaan ja tulee syömään johonkin paikalliseen ravintolaan. Tai tarkistaa mitä palveluita paikkakunnalla on saatavilla. Yksi tuttavani haki paikkakunnalta jo pyörän, jolla ei Turussa ollut jälleenmyyjää. Me kävimme hakemassa auton polkupyörätelineen, jonka olisi saanut Saksasta 50 euroa halvemmalla, mutta sen kylkiäisenä ei olisi saanut munkkikahveja torilla toisin kuin Salosta ostettuun versioon.

Salossa mainiota myös sen helppo saavutettavuus Helsingistä käsin. Työt ja perhe yhdistyivät hyvin kun kuudelta loppuneesta koulutuksesta ehti kotiin kahdeksaksi lukemaan Maukasta, Väykästä ja Karhu Murhisesta.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!