lauantai 31. lokakuuta 2015

DIY: Dinosaurusasu

Elokuun syntymäpäiville lapsi toivoi dinosauruspukua, jollaisen ompelin hyödyntäen hupparin kaavaa. Tänään asussa juhlittiin jo toisen kerran kun juhlistimme kaveriperheiden kesken kekriä. Ajattelin, että nyt saadaan hyvät kuvat puvustakin napattua blogia varten, mutta tuossa dinopuvussa raitaa olla joku kirous, koska siitä mokomasta ei vain saa järkevää kuvaa.

Dinosaurusmoodiin siirtynyt lapsi ei vain pysy riittävän kauan paikallaan ja toisaalta puvun kaikki ominaisuudet on vaikea saada yhteen hyvään koska yleensä esiin tulee vain häntä tai päätä esittävä huppu.

Perusidea puvusta oli simppeli. Kaava on käytetty jostain viimetalvisesta Ottobrestä napattua hupparikaavaa, josta on vain poistettu etuvetoketju ja jätetty hihat kiinnittämättä. Kankaana toimii vihreä college ja selän panssarit ja vatsa on jotain varmasti tulen lähellä leimahtavaa keinokuitua. Hampaat on leikattu huovasta ja hupun sisäpuoli eli kita on punaista trikoota. Häntä on irtsari eli täytetty pötkylä, joka on ommeltu kiinni vanhoista shortseita irtileikattuun resoriin joka sujautetaan tuonne hupparin alle.

Asua on täydennetty vielä trikoopaidalla ja sukkahousuilla, koska sopivan värisiä leggareita ei ole löytynyt kaupasta valmiina. Naamiaisasussa parasta on se, että joustaa ja antaa tilaa liikkeelle. Hien tuo meidän kuumakalle kyllä tässäkin asussa sai päälleen. Varmaan paras naamiaisasu olisi tuolle tyypille Tarzan tai joku muu lähinnä lannevaatteesta muodostuva asukokonaisuus.

Hupparipohjaisia naamiaisasuja löytyy aika kivasti Pinterestiä selatessa, mutta nyt tuntuu, että suurin rooliasuvillitys on meillä ainakin hetkeksi menossa ohi. Siinä missä vielä keväällä päällä piti olla H&M:n Turtles- tai haihuppari on nyt syksyllä paras ratkaisu joku mahdollisimman simppeli huppari yhdistettynä t-paitaan. Tosin voihan se olla että rooliasut nouset takaisin listoille. Näitä on minusta kiva ommellakin kun pääsee testamaan erilaisia materiaaleja. En esimerkiksi ollut aikaisemmin käyttänyt tuollaista glittersilityskalvoa, josta dinosauruksen silmät on tehty.

 

4 kommenttia:

 1. Hauskan näköinen puku. Poika suostui kuitenkin pukemaan vielä sukkahousut. Tuossa iässä ne jo mielletään helposti niin tyttöjen vaatteeksi, ettei sellaisia voi enää jalkaansa laittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä tuleeko päiväkodista palautetta sukkiksista ja muuttaako se mieltä, mutta ainakin vielä poika mielellään sukkikset pistää jalkaan. Niissä ei ole saumoja ja ne eivät ole löysät. Tosin ainakin vielä tyyppi myös käyttää housuina tyttömäiseksi miellettyjä leggareita ilman mitään ongelmia.

   Poista
 2. Tuo sukkahousujen käyttö pojilla jakaa yleensäkin kovasti mielipiteitä. Jotkut kauhistelee sitä, että edes vauvaiässä pojalle puetaan sukkahousut. Useimmilla pojilla sukkahousut taitaa vaihtua kalsareihin jossain 2-3 vuoden ikäisenä. Viimeistään kouluun mennessä pojan täytyy siirtyä kalsareihin. Itseä vaan ihmetyttää miksi. Miksi on parempi, että pojalla on huonosti istuvat, huonosti joustavat saumalliset alushousut ja erilliset sukat. Kyllähän sukkahousut on joka suhteessa mukavammat kuin poikien kalsarit ja sukat. Pelkästä asennoitumisestahan tässä on kysymys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä ja kun kaupassa kuitenkin on vaikka mitä hienoja sukkahousuja. Vauva-aikana meilläkin käytettiin kaiken maailman perhospyllyisiä sukkiksia kun muita ei tahtonut löytyä kun tarve sukkiksille tuli kevättä vasten, mutta sen jälkeen ollaan ihan löydetty pojan (tai vanhempien) makuun olevia sukkiksia.

   Onneksi vähän isommille lapsille löytyy teknisiä aluskerrastoja joissa istuvuus on perus puuvillaisia pitkiä kalsareita paremmat. Jos vaikka ne sitten toimisivat. Tai mistä sitä tietää mikä itsensäpalelluttamismuoti tällä ikäluokalla on pinalla sitten kun kouluun pääsevät ja vanhemmat eivät enää kykene huohottamaan niskaan vaatevalinnoissa aamuisin.

   Poista

Jätä ihmeessä viestiä!