maanantai 12. lokakuuta 2015

Maakuntamatkalla

Lukion maantiedon opettaja viittasi Poriin taantuvana alueena ja en sitten tiedä kumpi oli ensin, muna vai kana, mutta tuntuu että Pori ainakin on yksi logistinen peräaukko.

Vuodesta 2007 olen reissannut kaikki kotimaan työmatkani joko julkisilla tai harvoin työkaverin kyydissä. Paljon parjattu VR on itseasiassa ollut aika hyvä yhteistyökumppani työmatkoissa, mutta Poriin pääsemistä tai no sen paremmin myöskään Porista pääsemistä se ei tee helpoksi.

Menen puhujaksi tilaisuuteen joka kestää 12-14. Helpostihan sitä voisi kuvitella, että tuo olisi sellainen ketterä työpäivän pyrähdys, mutta loppujen lopuksi jos junat vain ovat ajoissa käytän tähän reissuun 14 tuntia. Sinne Poriin kun ei pääse kuin joko lähtemällä sellaiseen aikaan kun kukkokin vielä nukkuu tai  saapumalla paikalle silloin kun oma puheenvuoro olisi sopivasti päättymässä.


Aamuun heräilevän maiseman katselu ilkunasta kuitenkin on yllättävän kivaa. Tai ainakin niin yritän uskotella itselleni. Vähän kuin yritän myös uskotella itselleni että varmasti kropassa tutuvat kolotuksetkin johtuvat vain väsymyksestä vaikka yleensä tuo appelsiini pussilla piesty fiilis saavutetaan vain flunssan kolkutellessa ovella.

Että tällainen maakuntamatka tällä kertaa luvassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!