lauantai 26. joulukuuta 2015

Joululomapuuhia: Puuhapinkka

Tuulinen, märkä ja vaihtelevasti plussalla oleva lömpötila ei juuri kannusta ulkoilemaan, joten kaikki puuhailuideat ovat olleet paikallaan. Joulun alla saimme yllätyspaketin Oppi & ilolta, josta löytyi tammikuussa kauppoihin tulevia pyyhittäviä puuhasteluja lapselle.

Puuhapinkkoja on meille kertynyt pariakin erilaista ja ainakin oma lapsi tykkää niistä kuin hullu puurosta (tai ainakin jos kyse on puurolle persosta hullusta). Pinkka kulkee usein mukana repussa juna- ja lentomatkoilla. Aikaisempi lemppari oli kirjaimien opetteluun liittyvä pakka, mutta nyt testiin saatu Tekemisen riemua -pinkka kiilasi kärkeen. Pinkan ikäsuositus on 5-7 ja tehtävät istuivat hyvin lasta tällä hetkellä kiinnostavaan maailmaan. Pinkassa tulee mukana 100 erilaista pulmaa tai tehtävää sekä poispyyhittävä tussi. Korttien tehtävistä moni on sellaisia, että lapsi kuvista hoksaa mitä pitää tehdä ja osassa tarvitaan lukutaitoisen apua tehtävänannon tulkitsemiseen. Vanhemman kannattaa myös tarkistaa puuhailun jälkeen että tussin korkki on varmasti paikoillaan eikä tussi pääse kuivumaan. Pakka kuuluu Oppi & ilon Taidot ja taiteet -sarjaan, joka pyrkii tukemaan eri kasvuvaiheiden luonnollisia taitoja ja ainakin meillä tuo osui nappiin herkkyyskaudellisesti.

Tänään taitaa kuitenkin olla tarpeen pakata pinkka pakettiin ja lähteä ulkoilemaan. Jouluaattona lapsi kävi anopin ja koirien kanssa lenkillä, mutta eilen nenä pistettiin ulos vain siksi aikaa kun käveltiin äitini luota autolle ja kotipihalla autolta ovelle. Joku ulkoilu voisi nyt olla enemmän kuin paikallaan, koska muuten lapsi kyllä lähtee kiipeilemään pitkin seiniä. Tuo märkä ja tuulinen keli ei vain oikein puhuttele ulkoilumielessä, mutta kaipa se on vain pakko uhrautua. Jossain sisäleikkipaikassakin toki saisi energioita purettua, mutta veikkaan, että siellä olisi meidän perheen lisäksi aika monta muutakin paikalla. Lähikaupassa ainakin voisi lähteä käymään, koska vaikka kuinka luulin ostaneeni järkeviä jouluruokia niin mieli ehti muuttua matkan verralla ja pitää käydä hakemassa kuivattuja herneitä likoamaan. Äitini pakkasi matkaamme savustettua kalkkunaa ja itse nappasin matkaan myös pussillisen perkuujätteitä jotta saadaan keitettyä välipäiviksi rokkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!