Kesäkurpitsa on ruoka-aine, joka tuli ruokavalioomme oikeastaan vasta lapsen myötä (kehtaako tätä edes myöntää?). Huomasin, että sillä sai helposti muutettua kotitekoistan kasvissoseiden rakennetta kosteammaksi ja koska lapsi tottui sen makuun nykyisin sitä laitetaan raasteena esim. jauhelihakastikkeen sekaan, laitetaan pojan couscouslounaisiin tuomaan kostetutta sekä annetaan pojalle myös sellaisenaan nakerrettavaksi.
Useampikin asiantuntija kertoo, että suomalainen lapsi syö monipuolisimmin 11 kuukauden ikäisenä. Kiitos Piltin optimoidun ravintokoostumuksen (ja nyt ne kaikki hiilarivastustajat hiljaa). Päätimme, että jos kerran lapsi syö kesäkurpitsaa niin sitten saavat myös vanhemmat sen ottaa osaksi ruokavaliota. Uunissa valmistettuna lisukkeena tuo jo uppoaa hyvin, samoin mousakahenkisenä uunivuokana. Viikonlopuksi suunniteltu lasagne saikin nyt vähän toisenlaisen muodon. Veikkaanpa silti, että viikonloppuna meillä myös kokeillaan kesäkurpitsaa leivonnassa. Olisiko jollain vinkata jotain hyväksi havaittua reseptiä?
Ei nyt ole kovin kummoinen resepti, mutta kesäkurpitsa on älyttömän hyvää grillattuna (toimii myös pannulla), kun lisää viipaleen päälle vuohenjuustoa.
VastaaPoistaKesäkurpitsa on ehdoton lempparini! Valitettavan suolaisen hintaista kuitenkin talvella, joten syön sitä pääsääntöisesti kesäaikaan. Tässä pari vinkkiä:
VastaaPoistaKesäkurpitsa-tofugratiini
kesäkurpitsa
paketti tofua
sipuli tai pari
(marinadi:
kasvisliemikuutio
valkosipulia
currya
paprikamaustetta
inkivääriä)
valkokastike:
voita/margariinia/öljyä
vehnäjauhoa
maitoa
valkosipulia
suolaa
pippuria
muskottipähkinää
(parmesania tai muuta juustoa)
päälle parmesanraastetta / muuta juustoraastetta
Mikäli haluat marinoida tofun tee se muutamaa tuntia tai vaikkapa vuorokautta ennen ruoan valmistusta. Kiehauta kasvisliemi ja laita siihen mausteet (inkivääri ja valkosipuli hienonnettuina/raastettuin). Pilko tofu ja sekoita se marinaadiin.
Huuhdo ja pilko kesäkurpitsa ja sipuli(t). Siivilöi tofu mahdollisesta marinadistaan, mutta säästä marinadi. Laita kesäkurpitsa, sipuli ja tofu uunivuokaan. Tee valkokastike perinteisen ohjeen mukaan, mutta käytä nesteenä mahdollisen marinadin loppua. Kaada kastike vihannesten ja tofun päälle. Kuorruta kerroksella juustoa. n. 175 C reilut puoli tuntia. Namsk!