sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Muoti ennen merkitystä?

Meillä on eteisongelma. Tila on hivenen haastava. Se on malliltaan Tetriksen Z-palikan muotoinen ja siinä ei juuri ole ehjää seinätilaa. Tällä hetkellä eteinen on ihme rytöläjä ja nyt nuo tavarat pitäisi saada järjestykseen.


Sisään asuntoon siis tullaan tuolta palikan vasemmasta yläreunasta. Ulko-oven vierestä alkaa kiinteä vaatekaappi. Ehtää 50-lukua emmekä ole halukkaita sitä purkamaan. Tuo alkuperäinen kaappi pitää sisällään kaksi takkirekkiä, erillisen siivouskomeron sekä kaapin päädyssä olleseen vanhaan siivouskomeroon nikkaroitu keilahallikenkähylly. Nykyisellään meillä on talon alkuperäinen hattuhyllynaulakko palikan keskellä ylhäällä. Tuohon tilaan pitäisi saada ängettyä uusikin. Koska meillä on hyvin tilaa vaatteille ei itse takkitilaa juurikaan tarvita. Se mitä tarvitaan on tila jonne saisi ängettyä viisi pyöräilykypärää, 100 pipoa, 50 kaulaliina ja kolme tusinaa käsineitä. Ja vielä niin että ne saisi helposti kaivettua kiireessä esiin.

Valitettavan harvoin suunnitellussa kiinnitetään tähän ongelmaan huomiota. Tarjolla on siis poskettoman rumia ja käytännöllisiä tai kauniita, mutta epäkäytännöllisiä ratkaisuja. Tähän vielä kun yhdistetään se fakta, että sekä minä ja mies pidetään hatuista, olemme laiskoja huushollaajia ja se, että perheessä on lapsi ei ainakaan vähennä eteisessä pyörivien tavaroiden määrää on turha kuvitella, että pärjäisimme kauniilla, mutta vähemmän kätevällä. Näen jo sieluni silmin miten ne tavarat olisivat aina väärässä paikassa väärään aikaan. Niin joo, sehän oli se nykytilanne.

Apinan raivolla suoritetun googlettelun jälkeen päätimme että kun hyvää ei löydy suoraan niin sitten tuunataan. Tällä hetkellä ykkösvaihtoehto olisi Ikean Trofast. Tuo lastenhuonekalusteiden hirvitys.


Kyllä. Se on niin ruma, että heikottaa. Miksi sitten kaikista rumista asioista haluamme tuon? Se on halpa. Se on massiivipuuta, joten sen voi maalata. Mustaksi kiitos! Nuo laatikot ovat loppujen lopuksi aika simppelit ja niitä saa eri kokoja. Ajatus oli laittaa kolme matalaa ja kolme kolme keskikokoista, valkoisena. Valkoiseen muoviin saa helposti kontaktimuovilla leikeltyä kuvioita ja kun se kerran on muovia saa se myös rehellisesti näyttää muovilta. Tuon yläpuolelle sitten joku naulakkoviritelmä, joka vielä saisi näyttää niin hyvältä ettei kukaan kiinnitä huomiota alla olevaan Ikeahökötykseen...


Sanoisimme kyllä tälle Selki-aseman Naulikolle. Ensinnäkin se näyttää hyvältä, siinä on ideaa ja ei vaan voi vastustaa  tuota nimeä. Ongelmallista on se, että tuota ei myydä Finnish Design Shopissa, Selki-aseman oma verkkokauppa ei ole vielä auki ja vaikka tuo olisikin saatavilla niin se luultavasti maksaa pienen banaanivaltion vuotuisen bruttokansantuotteen verran. Toki järkevämpää on kitkuttaa tuolla nykyisellä ja säästä samalla siihen jota oikeasti halutaan kuin ostaa joku melkein kiva pariksi vuodeksi. Vaikeaa, vaikeaa.

Niin ja se aika monta kuukautta sitten pohdittu valaisinkysymyskin on edelleen auki. Pian sitä taas onkin talvi ja tihrustamme eteisessä olemattomassa valossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!