maanantai 23. tammikuuta 2012

Toinen kierros

Toinen kierros alkaa olla päivän polttavin puheenaihe lähipiirissä. Ei niinkään tuon eilisen ensimmäisen kierroksen tulosten tiimoilta vaan vuoden 2010 ensimmäisen kierroksen. Perheisiin alkaa tulla toisia lapsia. Pienempiä sisaruksia. Vauvoja. Ihmistaimia. Viimeisten uutisten jälkeen itselle tuli sellainen olo, että tiputaanko me nyt jotenkin ringistä. Muut siirtyy uuteenvaiheeseen ja me jäädään paikoilleen. Tunne on vähintään yhtä järkevä kuin keskiverto epävarmalla pikkutytöllä. Se tunne kuin pihan kaikilla muilla tytöillä oli Persikka Barbie ja sinulla ei. Tuntui, että jäit jostain oleellisesta paitsi vaikka et varsinaisesti ikinä edes perustanut niistä Persikka Barbiesta. Järjellä kun ajattelee niin tietenkään tässä nyt ei jäädä mistään paitsi. Tai jäädään, mutta voiko sitä sanoa paitsi jäämiseksi kun itse ei aktiivisesti toista lasta kaivata tähän perheeseen.

Lopulta kun ajatusta hetken aikaa vatvoi ja näpytti hatarat ajatukset paperille se solmu suli vatsasta. Me voidaan jättää se toinen kierros väliin. Toisen lapsen aika ja paikka voi tulla tai olla tulematta, mutta tässä ja nyt mennään sen mukaan mikä itselle tuntuu hyvältä ja meillä se hyvä on tällä kolmen ihmisen ja yhden kissan perhe.

Tuon useampia ihmisiä koskettavan toisen kierroksen suhteen itsellä sävelet ovat kristallinkirkkaat. Meidän perheessä kakkonen on ykkönen.

2 kommenttia:

  1. Jaan täysin mietteesi molemmista kakkosista.

    Vauva nro2 ei täälläkään ole ajankohtainen. Kuume olisi ja ei olisi. Tilanne ei ole "oikea".
    Toisaalta oon tosi kade niille joille nro 2 on tulossa tai tullut, mutta toisaalta en yhtään.
    Yhden lapsen kanssa on aika kivaa :)

    VastaaPoista

Jätä ihmeessä viestiä!