lauantai 5. toukokuuta 2012

Lauantaina töissä

Terveisiä näyttöpäätteen takaa. Tämä päivä taas hurahtaa töitä paiskoen.

Mieli takkuisena revin polkupyörää esille pyöräkellarista, Ilmalan sillalla usko oli loppua kesken ja kaiken kruunasi se kun avasin eilen askartelemani esityksen. Vain todetakseni, että kymmenen esitys-dian asemasta tiedostosta löytyi pelkkä otsikko-dia. Tuon päälle vielä word tilttasi ja sain käynnistellä koneen uudelleen. Tietokoneen mielestä tällä viikolle ilmeisesti kolmessa päivässä oli kolme tarpeeksi.

Olin haaveillut huomiseksi puistopiknikistä, mutta vesisade kirjaimellisesti vesitti suunnitelmat. Tai ainakin muutti ne hiekkalaatikon reunalla kykkien hörpityksi termosmukikahvitteluksi. Keittiön hyllyssä odottaa pari parhaat päivänsä jo nähnyttä banaania joten niistä voisi leipoa banaanileipää evääksi ja iltapalaherkutteluihin. Taisin kokkailla mokomaa joskus Voisilmäpelin reseptillä, mutta kun blogia ei enää ole pitänee metsästää jostain uusi resepti. Pitäisi näin sähköisenäkin aikakautena kirjoittaa reseptit ylös niin joudu aina epätoivoisesti etsimään korvaavia reseptejä blogin kadottua.

 Googlettelu kuitenkin tuotti tulosta, joten nappaanpa tuon reseptin nyt talteen.

Makea banaanileipä (Voisilmäpeliä-blogista)

3 banaania (kypsiä)
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja (osa voi olla täysjyvää)
1 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
1 tl vaniljauutetta
n. 80 g tummaa suklaata
päällinen:
2 rkl sokeria
1/4 tl kanelia

Muussaa banaanit ja lisää joukkoon muut aineet. Rouhi suklaa ja sekoita taikinaan, säästä vähän leivän päälle. Kaada taikina voideltuun leipävuokaan ja ripottele päälle suklaa sekä keskenään sekoitetut kaneli ja sokeri. Paista uunissa 180 asteessa 35-45 minuuttia kunnes leipä on kiinteä (kokeile tikulla). Varo ettei mene liian kuivaksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!