sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Ostoslista


Kesä tekee tuloaan ja jopa vannoutunut kaupunkieläjä haluaa järjestellä pihaa. Piha onneksi sijaitsee noin 80 kilometrin päässä vakinaisesta osoitteesta niin tälläisellä haihatelevammallakin otteella saa aikaan riittävän hyvää. Tontti on rinteinen ja erittäin paahteinen ja yhdessä nurkassa ei oikein mikään kasvi ota menestyäkseen. Nyt siihen tulee sitten jälkeläiselle hiekkalaatikko. Saapahan muutaman vuoden lisää armonaikaa metsästää jotain erittäin hyvin kuivaa ja paahteista paikkaa sietävää kasvia. Hiekkalaatikko kaivetaan maahan ja se reunustetaan mukulakivillä, joita löytyy tontin pengerryksistä jo muutenkin.


Kesäkotimme sijaitsee keskellä kylää ja meillä onkin naapureita neljällä reunalla. Yksi sivu pitäisi vielä aidata ja koska vallihauta krokotiileineen ei varmaankaan menisi läpi kunnan puolelta niin pitänee tyytyä aitaelementteihin. Nohevampi insinöörihän nikkaroisi aidan itse, mutta järkevä insinööri tuntee omat rajansa. Yksi aitaelementi kiinnittyy paljon nopeammin paikoilleen. Mallistosta löytyy passelisti myös kummitytön kaimaelementti.

Joskus pitäisi miettiä jotain kasvillisuuskysymyksiäkin. Nyt tontilta löytyy lähinnä mummon jäämistönä erinäisiä perenoita ja muutama koivu jotka pitäisi kaata itse ennen kuin seuraava syöksyvirtaus tulee kippaa ne töllin päälle. Tässäkin kohtaa tosin tulee vastaan se, että mökkiä käyttävistä yhdeksästä ihmisestä vain yksi tuntee minkäännäköistä intohimoa kasvillisuuden hyysäämiseen.

Kuvat: KodinTerra ja Kruunuaita.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!