perjantai 4. toukokuuta 2012

Ongelmatapaus?

Hesari tiesi kertoa, että yliaikaisuus on yhteydessä lapsen käytös- ja tunneongelmiin. Jutussa nostetaan esiin 1,5 ja kolmen vuoden iät. Voinko jatkossa aina vedota vain siihen, että lapsi on syntynyt 42+3 viikolla, joten eihän se tietenkään ole minun ja miehen vika, että lapsi ei vaan osaa käyttäytyä?

Tunneongelmiakin lapsella on selvästi. Aamulla se kaivoi matkalaukun sängyn alta ja raahasi sen eteiseen kovaäänisesti suunnitellen jo töihin lähteneen isänsä laukkuunpakkaamista. Onneksi mies hakee lapsen päiväkodista niin ei tarvitse pelätä että pojan juttujen perusteella päiväkodista soitetaan poliisit tarkastamaan ollaanko me pistetty mies lihoiksi ja pakattu matkalaukkuun pojan kanssa.

Sinäänsä hyvä, että tämä uutinen tuli vasta nyt eteen. Vielä vuosi sitten olisin varmaan itkenyt silmät päästäni, että tyhmä ja yhteistyökyvytön kroppani on tuominnut lapseni ikuisesti kärsimään ADHD-leimasta. Se, että synnytys ei vain alkanut otti henkisesti koville varsinkin kun se käynnistyskään ei lopulta mennyt kuin elokuvissa ja äityden alkutaival oli kaikin tavoin takkuinen. Nyt vaan takaraivoon siirtyi epämääräinen ahdistava möykky siitä, että osuuko tuo meidän lapsi oikeasti ongelmatapauksiin. Kun rehellisyyden nimissä tuo meidän lapsi ei tosiaankaan kuulu lapset eivät saa näkyä eikä kuulua -koulukunnan malliyksilöihin. Ihanahan tuo poika on, mutta niin kovin vilkas ja siitä on alkanut tulla rivien väleistä kommentteja saman ikäisiltä rauhallisempien lasten vanhemmilta.

2 kommenttia:

  1. Älä sellaisia mieti liikaa, meilläkin on vilkas ja uhmakas. Naapuritkin miettii että mikä on kun se huutaa, kiukkuaa ja juoksee karkuun (ja huutaa postiluukusta apua rappukäytävään). Ala itse ihmettelemään takaisin että onko ne "helpommat" ja rauhallisemmat jotenkin liian passiivisia tai jotain...

    VastaaPoista
  2. ● Ryhmässä toiminen asettaa AD/HD -lapselle haasteita ja he kokevat sen usein hankalaksi.
    ● Suuret ryhmät voivat olla AD/HD -lapselle liikaa, koska ympäristössä on liian paljon virikkeitä ja lapsi ei pysty käsittelemään ympärillä vellovaa informaatiotulvaa.
    ● Tämä aiheuttaa lapsessa levottomuutta ja häiriökäyttäytymistä.
    ● Kun lapsi varttuu voi ongelmia ilmetä ja tilanne Lapselle on ominaista, että hän haluaa olla koko ajan keskipisteenä

    - Esimerkkinä AD/HD -lapsen käytöksestä päiväkodissa voidaan mainita vilkkaus, ehtiminen joka paikkaan, muiden keskeyttäminen puheessa ja leikeissä.
    - Keskittyminen esimerkiksi satujen kuuntelussa voi olla minimaalista. Myös leikkien kulku menee usein hänen ehdoillaan.päiväkodissa mutkistua.

    VastaaPoista

Jätä ihmeessä viestiä!