torstai 24. toukokuuta 2012

Tavallista puuroa

Minulla ja Nutrician väellä on selvästi erilainen mielikuva siitä mikä on tavallista puuroa. Nutricia nimittäin mainostaa uusia Muksu-puurojaan siitä erinomaisena, että toisin kuin tavallisista puuroista niistä lapsi ei saa liikaa suolaa, liikaa lisättyä sokeria ja kivennäisainesaantikin on ilmeisesti taattua.

Kutsukaa maalaiseksi, mutta minun käsitykseni mukaan puuro tehdään nakkaamalla hiutaleita, rouhetta tai jauhoja kattilaan jossa on vettä tai maitoa. Laiskalla tuulella kattila korvataan lautasella ja liesi mikrolla. Sekaan kaivetaan pakastimesta mummin poimimia mustikoita ja valmiiksi murskattua pakastemurskaa, jotka ihan itse ollaan käyty laatikossa Prisman aulasta kantamassa. Suolaa voidaan lisätä, mutta eipä se pahaa ole ilmankaan, lisättyä sokeria ei ole, tosin välillä herkutellaan hunajasilmällä tai suolaa saadaan voisilmästä.

Ilmeisesti Muksun tavallinen puuro tarkoittaa jotain vauvapuurojauhetta johon nakataan sekaan vain vesi. Jotain ylihinnoiteltua ja liisterimäistä. Vauva-aikanakin ilman tuota selvittiin. Puuro keitettiin vastikkeeseen tai veteen ja ennen kuin kaurahiutaleet upposivat kokonaisena ne surautettiin pienemmäksi sauvasekoittajalla. Onhan noilla valmispuuroilla paikkansa esim. reissussa, mutta tavallisessa arjessa sen terveellisen ja herkullisen saa yleensä vain vähän enemmän vaivaa näkemällä murto-osalla hinnasta ja pienemmillä täyteaineilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!