lauantai 30. kesäkuuta 2012

Pyörään päivitystä

Olen aivan tolkuttoman kyllästynyt vaaleanpunaisen polkupyörääni ulkomuotoon ja koska olen tunnetusti turhamainen ihminen pitää asialle tehdä jotain. Koska pyörässä ei ole muuten mitään vikaa kuin tylsä ulkonäkö piti keksiä jotain mitä sille tehdään.

Maalaamaan en itse ala, olen varustettu banaanikärpäsen kärsivällisyydellä, joten valmista pitää tulle heti tai ainakin seuraavana päivänä aloittamisesta. Tällä hetkellä ajatuksissa pyörii metallisen kiinteän korin irroittaminen ja vaihtaminen johonkin toiseen. Tuo nykyinen kori voidaan kiinnittää vaikka mökillä olevaan pyörään, jolla enimmäkseen äitini polkee eli sekään ei menisi hukkaan. Nykyiset Tunturiteippaukset repsottavat joten ne voisi rapsutella rungosta irti ja tehdä itse graafisemmat kontaktimuovista (kyllä, insinööri tekemässä jotain etäisesti graafista...). Sukellus Googlen ihmeelliseen maailmaan tuotti myös ajatuksen hamesuojuksesta.

Tämä kuva löytyis Flickristä ja on kuvan lataajan itse tekemä, aika upeaa jälkeä. Minun hermoillani ei tähän pystytä, mutta jos edes lähelle. Materiaaliksi ajattelin vahakangasta, reunat kovitan varmaankin kuparilangalla ja keskiöön kiinnitykseen pitää varmaankin tutkia miten satulalaukut kiinnitetään ja ottaa siitä mallia.

Niin ja lopulta on pakko myös tehdä niitä ns. tylsiäkin töitä. Polkimet pitää vaihtaa, toinen on jo aika ruokottomassa kunnossa. Samalla kun pyörää hoidetaan ulkoisesti pitää sitä myös huoltaa muuten. Ketjut ainakin kaipaavat pesua ja jarrupalat tarkastelua. Vaihteille ei tarvitse toivottavasti tehdä mitään vielä nyt, koska voin ylpeänä kertoa, että tänään säädin ne itse korkeamman omakätisesti. Sen verran tässä kohtaa piti olla epäinsinööri, että jouduin googlaamaan Shimano Nexuksen säätöohjeet sen asemasta, että olisin ammattikunnalleni tyypilliseen tapaan syöksynyt asiaan kiintoavain tanassa sen tarkenmin asiaan perehtymättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!