sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Muuttaako vai ei ja kuka mihinkin osoitteeseen?

Meillä on viime päivät puhuttu muutosta ja myös siitä muuttavatko kaikki perheenjäsenet yhdessä vai jääkö joku jälkeen.

Ei, me ei olla pistämässä lusikoita jakoon, mutta olemme jahkanneet pitäisikö meidän vaihtaa pojan kanssa huonetta. Pojan huonehan on tällä hetkellä toiminut leikkihuoneena ja vierashuoneena mummille, enolle ja serkuille ja poika on nukkunut meidän kanssa samassa huoneessa. Leikkihuone on jäänyt paitsioon varmaan suurimmaksi osaksi siksi, että sieltä ei ole näköyhteyttä siihen tilaan jossa me vanhemmat oleilemme. Vaihtamalla huoneet päittäin saisimme lapsen lelut toivottavasti olohuoneesta omaan huoneeseen ja toisaalta myös lisää tilaa majoittaa vieraita kun huone vaihtuisi isompaan.

Ainoa ongelma tässä on se, että muutammeko me miehen kanssa kahdestaan vai seuraako kääpiö mukana. Tuntuu, että kaikki muut kaksivuotiaat jo nukkuvat omassa kopissaan ja meidän perheessä lapsi nukkuu edelleen suurimman osan öistä ainakin osittain vanhempiensa välissä ja muutenkin näköyhteyden päässä vanhemmista. Helpointa varmaan olisi ottaa poika taaskin mukaan, mutta silloin pojan pitäisi jatkaa unia pinnasängystä koska pienempään makuuhuoneeseen ei mahdu juniorisänkyä parisängyn lisäksi. Hyvinhän tosin tuo jätkä tuntuu sinne mahtuvan, joten ehkä tämäkään ei ole se ongelma. Kai sitä voisi kokeilla omassa sängyssäkin nukkumista, mutta se nyt vielä tuntuu vähän liian hc:ltä.

 

Ikea tosin tarjoaisi tähänkin ratkaisun. Vuodevaatelaatikko. Sinne määrämittainen patja ja jätkä nukkumaan. Petaaminenkin olisi helppoa kun voisi lykätä sängyn vanhempien pedin alle päiväksi. Meillä poika ei ikinä nukkunut äitiyspakkauslaatikossa, joten jossain laatikossahan sitä ihmisen pitää nukkua. Eikä tuo edes olisi meidän perheen ensimmäinen vuodevaatelaatikossanukkuja. Ihan ihminen minustakin tuli vaikka pienenä mökillä kaikki yöt nukuin vuodevaatelaatikossa.

4 kommenttia:

 1. Me kokeiltiin siirtää poikaa omaan huoneeseen nukkumaan viikko sitten. Mut ei se siellä viihtynyt. Vissiin kahtena yönä nukku koko yön huoneessaan (tosin silloinkin heräillen). Viime yönä kannettiin pinnasänky takaisin meidän makkariin ja veikkaan, että siellä saa olla ainakin sinne 2-vuotiaaseen saakka :P

  VastaaPoista
 2. Meidän poika nukkuu, osittain toki olosuhteiden pakosta, meidän makkarissa edelleen. Vähintään kerta viikkoon jäbä löytyy aamulla meidän välistä nukkumasta. Mä en koe tarvettaa muuttaa tätä mihinkään. Nukkukoon niin kauan, kun kaikki saadaan pääosin unta näin ihan riittävästi palloon.

  VastaaPoista
 3. Meillä poitsu siirty nukkumaan omaa huoneeseen vähän alle vuoden ikäisenä... "Täälläpäin" jo siis aika vanhanakin;) ja kaikkien yöunet on parantuneet siitä siirrosta tosi paljon. Nyt poika porskuttaa yöt läpeen 19-09 ja meilläkin oma rauha. Toimii meillä, siis kannattaa ainakin kokeilla...

  Nyt jännittääkin miten öt menee kun tullaan kesälomalle Suomeen vanhempien nurkkiin nukkumaan ja me joudutaan jakamaan pojan kanssa taas huone:0

  VastaaPoista
 4. Meillähän poika nukkuu pinnasängyssä kokoyön, mutta sänky on kiinni meidän sängyssä, eli onko se sitten yksin nukkumista. Kaksiossa ei poikaa omaan huoneeseen saa, mutta jospa kesän aikana vähemmän häkkimäiseen sänkyyn ja ilman tuttia.

  Vuodevaatelaatikko on mitä parhain idea ja meilläkin harkinnassa.

  VastaaPoista

Jätä ihmeessä viestiä!