sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Tarjolla tänään

Tänään ruokalistalta löytyi ei ehkä maailman kauneinta ruokaa, mutta yhtä perheemme lempiruoista. Resepti on muunneltu aikanaan 90-luvulla aikakausilehdessä olleesta broilerikastikkeesta siten että oikeastaan vain yksi pääraaka-aineista on pysynyt samana. Tuo raaka-aine on banaani, joka yleensä vähintäänkin pistämiset irvistelemään. Lempparispagettiimme tulee siis seuraavaa:

Paketti tofua kuutioituna, paistetaan pannulla ja lisästään hunajaa, inkivääriä, currya, paprikaa, valkosipulia ja hippunen suolaa. Koko komeuden päälle kipataan iso Kartio-lasillinen vettä ja yksi muussattu banaani. Annetaan kiehahtaa ja sekaan sulatetaan puoli pakettia Koskenlaskijaa.

Tarjoillaan spagetin kera, meidän perheen tapauksessa 100 % ruisspagetin. Hyvin upposi jälleen kerran kaikkiin. Aterian tuorepalasta vastasi tomaatti. Huomaan muuttuvani tässä kohtaa yhä enemmän äitini tyttäreksi. Ei meillä ollut mitään lisäkesalaatteja vaan ennen ruokaa kouraan iskettiin tomaatti tai porkkana, joka piti tuhota.

Sillä välin kun minä huhkin keittiössä oli myös leikkihella kovassa käytössä. Jälkiruoka oli tällä kertaa tälläistä vähäkalorisempaa sorttia. Kun poika oli saanut kakun valmiiksi ohjeistettiin isää olemaan syömättä. Kakku oli kuulemma vielä kuuma.

Vaikka muuten olen henkeen ja vereen syysihminen niin kuvatessa vuodenaika on ankea. Sisäkuvat muuttuvat puolen päivän ympärillä ahdistavan keltaisiksi, koska ei minun taidoillani kameraa ehdi säätää kun kääpiötä kuvaa. Nyt myös huomattiin, että kaksi talvea haaveilemamme lisävalaisin olohuoneen ruokapöytäpäätyyn ei ole vieläkään ostanut itseään. Senkin suhteen pitäisi aktivoitua, ettei lapsen kanssa piirtely ja muovaili muutu täysin hämärähommiksi. Noiden minun kokkailujen osalta näkökyvyllä ei niin olekaan väliä.

3 kommenttia:

  1. Meillä sama kastike on kaikkien lempparia tehtynä soijasuikaleista tofun tai broilerin sijaan.

    VastaaPoista
  2. Mäpä päätin kokeilla tätä ohjetta, kun en keksinyt mitään ruoaksi. Mut kuuluuko sen maistua banaanille edelleen valmiina ja millaisia määriä laitoit noita mausteita ja oliko tofupaketti noin 250 g? Iski kyselyikä. Mut siis jäi vaan hämään tai sit tää on vaan tällainen melko makea ruoka, joka ei muhun välttis uppoo.

    VastaaPoista
  3. Tofua lykkään sen peruspaketin, oiskohan se tuon neljännes kilon. Banaani ei ruoassa varsinaisesti maistu, siitä tulee sellainen makeus ruokaan ja mausteita menee sellainen reilu teelusikallinen. Mä olen ihan onneton mittojen kanssa....

    VastaaPoista

Jätä ihmeessä viestiä!