torstai 24. tammikuuta 2013

Mistä kenkä puristaa

Aurinkoiset päivät ja vaatevalmistajien showroomkutsut ovat selvästi innostaneet lapselliset blogaajat pohtimaan jo seuraavan sesongin vaatteita. Meillä tuo vaatepuoli on hoidossa syksyn aleostosten ansiosta. Minulle vaatettamisessa haasteellisin osio, kengät, tosin vielä vaati perehtymistä. Aloitimme pojan kanssa urakan piirtämällä jalan kuvan kartongille ja sitten alettiin ihmetellä. Ensin uteliaisuudesta mittasin talvikengät ja niissä alkaa enää olla vain käyntivaran verran ekstaa, mutta yllätys löytyi viime kesän sandaaleista. Nahkasandaaleihin sulahti minun sormeni varvassuojan ja varpaiden väliin ja 8/9-koon Crocsitkin olivat passelit. Pojalle syksyllä päiväkotikäyttöön ostetut lenkkaritkin olivat edelleen passelit.


Tuntuu niin oudolta, että siinä missä muiden samanikäisten poiken vanhemmat ostavat kokoa 27 tai 28 niin meillä poika lähtee näillä näkymin tyytyväisenä päiväkotiin koon 25 lenkkareissa. Varsinkin kun pojan isän kengät ovat siroa kokoa 46/47 niin tuntuu oudolta, ettei pojalla juurikaan ole jalka kasvanut vuodessa. Kai se on lähinnä keskittynyt kasvamaan pystysuunnassa ja jalka venähtää sitten yhdessä yössä niin ettei yhdetkään kengät enää sovi.

Nyt kuitenkin hankintalistalla olisi kumisaappat, pohjallisen kanssa reiluna kokona sekä jonkun sortin kävelykengät sekä kesäksi kangastossut. Sitten vaan dottelemaan, että uudet valikoimat tulevat kauppoihin.

2 kommenttia:

  1. Meillä ihan sama... tai poika on muutenkin aika pikkunen ikäisekseen mutta jalat oli kauan tosi pienet (on siis nytkin) mutta sitten ne hurahti kaksi kokoa kerralla. Nyt taas ei ole kasvanut, mutta kohta varmasti taas hurahtavat. Hassua kehitystä.

    VastaaPoista
  2. Meillä isompi poika vetelee jo 9v:nä isommissa kengissä kuin äitinsä ja pienemmällä on pieni jalka ikäisekseen, eikä ole kasvanut myöskään vuodessa paljoakaan.

    VastaaPoista

Jätä ihmeessä viestiä!