perjantai 13. syyskuuta 2013

Blobfish

Tämän päivän somesyötteeni on täyttynyt siitä tiedosta, että blobfish on valittu ankeimman näköiseksi eläimeksi.


Sinäänsähän on jo julmaa, että merenelävilläkin järjestetään missikisoja. Vielä kuitenkin ankeampaa oli tajuta SeaLifen päivityksestä blobfish tunnetaan ilmeisesti suomenkielessä tuttavallisesti läskikalana. Meidän perheessä (ja varmaan hyvin monessa muussakin lapsiperheessä) nuo möykyt nimittäin tunnetaan pohjakaloina kiitos Pasin, Pasin ja Pasin. Minne saa valittaa, kun Oktonauteissa on virhe. Saattaa kuitenkin olla, että jatkossakin lennossa suomennan meidän Octonauts and the Undersea  Eruption -kirjassa Pasit jatkossakin pohjakaloiksi.

Niin nyt kun teemaan päästiin niin koska ne Oktonauttien toisen kauden jaksot saadaan Ylelle?

2 kommenttia:

  1. Mä olin tähän saakka kuvitellut, että tekijöillä oli sattunut joku virhe tai källi tuon jakson kanssa kun mystisestä pohjakalasta ei löytynyt mitään tietoa vaikka kuinka googlettelin. Hyvä että selvisi tämäkin mysteeri. :D

    VastaaPoista
  2. Pasi, pasi ja pasi! Ne tuli heti ekana meidänkin mieleen! :D

    Mä yritin googlata tuolla läskikalalla, eikä se vaikuta olevan virallinen suomalainen nimi. Yllättäen Ilta-Sanomat oli tästä kanssani samaa mieltä! Ihan hyvin Paseja voi kutsua pohjakaloiksi, koska ne elävät pohjassa. :) Tai sitten niitä voi kutsua pallosimpuiksi, koska ne kuuluvat pallosimppujen heimoon.

    VastaaPoista

Jätä ihmeessä viestiä!