maanantai 23. syyskuuta 2013

Pyöräilykypärä nukelle

Meidän perheessä ei montaa ehdotonta sääntöä ole, mutta yksi niistä harvoista on se, että pyörälla ajetaan vain ja ainoastaan kypärä päässä. Sääntö on uponnut niin hyvin pojallekin, että kypärä tarvittiin myös nukellekin.
Koska valmiita kypäriä ei löytynyt piti kypärä tehdä itse. Projekti aloitettiin jo keväällä, mutta jäi vaiheeseen kun nukkeleikit olivat kesän yli paitsiossa. Nyt kuitenkin nuken hoivaaminen alkoi kiinnostaa poikaa uudelleen. Paavo-Aarre-vauva sai uuden nimen ja tunnetaan nykyään Tiinuna ja toki nyt sitten Tiinukin piti saada fillarireissuille mukaan.
Kypärä tehtiin paperimassassatekniikalla ilmapalloa apunakäyttäen eli meillä oli nuken pään kokoinen ilmapallo ja sen päälle sudittiin vuoron perään vesi-vehnäjauhoseosta ja sanomalehtisuikaleita. Systeemin annettiin kuivua pari päivää jonka jälkeen massapallosta leikattiin puolipallo kypäräksi.
Tässä kohtaa projekti jäi kesälomalle ja sitten se pitikin saattaa vauhdilla loppuun. Kiinnitykseksi laitoimme kuminauhan ja koska maalaamiselle ei jäänyt aikaa pinnoitettiin kypärä teipeillä. Kerrankin siis jotain hyötyä hieman lapasesta lähteneestä washiteippi-innostuksesta. Toimiva kypärä on jo tuollaisenaankin, mutta harkitsen vielä kypärän lakaamista tehdäkseni siitä hieman kestävämmän. Tai sitten eletään vaan vaarallisesti ja tehdään uusi kypärä jos tuo hajoaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!