lauantai 19. lokakuuta 2013

Lolan matkassa

Pari viikkoa sitten jälkeläinen otti romahduksen siitä, ettei hän osaa lukea (koska luonnollisesti jokainen muu kolmevuotias osaa lukea) ja ystäväni suosituksesta latasin tabletille Lolan Aakkosjunan, jotta poika saa kirjaimiin tutustua.

Aakkosjuna on äärettömän helppokäyttöinen ja innosti lapsen heti tutustumaan kirjaimien ihmeelliseen maailmaan. Toistuvista ääniongelmista kärsinyt äänenikin tykästyi kun pojalle autoin sanatehtävissä oikeiden kirjaimien etsimistä hokemalla h-äänettä. Aakkosjuna on miellyttävästi toteutettu, siististi toteutettu ja suomenkielinen ääniohjaus on selkeää.

Tänään innostuin tutustumaan BeiZ-pelivalmistajaan muutenkin ja olikin ilo huomata, että Lola on käytännössä kotimainen tuote eli yrityksellä on toimipisteet Tampereella ja Pekingissä ja pelien tuotekehitys tehdään Tampereella. BeiZ on siis erilaisiin oppimispeleihin keskittynyt pieni pelitalo, jonka tuotteissa ei kuitenkaan pienuus tunnu näkyvän ja keskushahmo Lola Panda on saanut jopa omat nettisivut. Surfailun päätteeksi tabletille ladattiin myöskin Matikkajuna.

Matikkajunassa harjoitellaan numeroita, lukumääriä, kirjaimien ja numeroiden välistä eroa sekä pienempi/suurempi-käsitteitä ja Aakkostelun tapaan toteutus on äärettömän miellyttävä ja lapsi innostui pelaamaan tätäkin peliä samalla innolla kuin Aakkosjunaa. Seuraavakin ladattava peli on jo tiedossa, mutta taidan odottaa taas pari viikkoa, jotta pienellä ihmisellä ei vallan mene aivot solmuun.

Lola löytöretkellä eli englanniksi I spy Lola, tuo peliin puuhakirjahenkistä etsimistehtävää ja vie lapsen Lolan matkassa retkelle ympäri maailmaa. Puuhakirjoista puheen ollen, Lolalta on myös tullut ihan perinteiseen paperiseen käyttöliittymään turvaava puuhakirja, joka myös pitää tarkistaa kun siihen kaupassa törmään. Poika nimittäin tykkää myös kovasti erilaisista tehtäväkirjoista ja reissussa nuo kirjaset ovat kyllä parhaita.

Kuvat: lolapanda.com

 

1 kommentti:

  1. Äh, mä olen ihan unohtanut tämän Lolan! Pitää tosissaan nyt ladata tabletille, kun poika kirjaimet ja numerot kiinnostavat. Kiitos siis tuosta Matikkajuna-vinkistä! :)

    VastaaPoista

Jätä ihmeessä viestiä!