perjantai 1. marraskuuta 2013

Mainosheijastimien uusi elämä

Olen ihmistyyppiä, jonka saa helposti ostamaan joulumyyjäisistä ylihinnoiteltua designheijastimia vaikka vuosi toisensa jälkeen onnistun joko kadottamaan tai hajoittamaan ne. Nyt tilanne taas oli se, että kaikki hienot heijastimet olivat teillä tiettömillä ja marraskuun mustuudessa pitäisi mielellään näkyä kun tuolla tienposkessa vaeltaa. Laatikot kyllä pursusivat ilmaisheijastimia, mutta ne olivat joko rumia tai niissä oli surkea kiinnitys.
Eilen päätin kuitenkin yrittää olla parempi ihminen muovijätevuoren suhteen ja ottaa ne tarpeettomana lojuvat mainosheijastimet tavalla tai toisella käyttöön. Aseeksi otin kuminauhaa, askarteluhelmiö ja pari mainosavainkaulanauhaa, joiden lukot halusin materiaaliksi. Puoli tuntia nypräsin ruokapöydän ääressä ja lopputulos oli tällainen.
Vasemmalta oikealle: Nordean hiutale, OP:n pylpyrä, 2x LähiTapiola sekä SVOL ja joku vauvalehti. Materiaalikustannuksia messuilta yms tilaisuuksista tarttuneiden heijastimien ja avainkaulanauhojen lisäksi oli noin kuuden euron edestä eli paketti kuminauhaa ja puuhelmilajitelmasta about kolmannes. Kaikissa heijastimissa (tai niiden pusseissa) oli CE-merkinnät ja pitihän sitä heijastusominaisuutta tutkia kameran salamallakin.
Kyllä nyt kelpaa ja muutama nurkissa pyörinyt rojukin tuli taas hyötykäyttöön.

2 kommenttia:

  1. Ah mikä ihana idea! Juuri kaivelin meidänkn heijastinlaatikkoa ja siellä on noita mneen lähtöön. Tolla lailla ne saisi uuden elämän. (pitää vaan ostaa niitä helmiä ja ja ja...mutta on se silti vähän kierrätystä, eikö?) -LeenaK

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaupasta nuo meidänkin helmet ovat :D Tosin pitäisi varmaan myös tarkemmalla silmällä vilkuilla vanhoja korujakin. Niistä saisi varmasti myös ihan näppärää askartelumateriaali.

      Poista

Jätä ihmeessä viestiä!