keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Muista hengittää

Joskus tekee hyvää, että on kiireinen lahopää. Jouduin nimittäin pyytämättä ja yllättäen shindotunnille kun en ollut tajunnut käydä katsomassa onko tuntisuunnitelmissa ollut muutoksia. Ensin hämmensi ja rehellisesti sanottuna kikatutti kun venytettiin keuhko-sappi-linjaa, mutta tunnin päätyttyä olin käännytetty nainen.

Itämaiset hengitellään porukalla lajit eivät ikinä ole ollut minun juttuni. Olen useampaan otteeseen yrittänyt joogaa kun sen nyt vaan paperilla pitäisi olla minun juttuni, mutta homma tyssää jo aina alusta alkaen siihen, että en voi sietää niitä ohjaajia. Ne on kaikki enemmän tai vähemmän turhan syvällä omassa ituhippiydessään ja saavat minut aina kiinni siitä, että lopulta haluan vain suorittaa enkä pyri nirvanaan. Shindo puolestaan toimi heti. Tosin se nyt on muutenkin täydellinen laji ihmiselle, jonka mielestä istuminen on yksi maailman mukavimmista asioista. Ja kerrankin insinöörikin pääsi sisälle siihen hengistymiseen ja kotimatkalla leijuin tyytyväisenä kohti kotia.

Kuva jaettu creative commons lisenssin turvin

Shindoharjoitukset pitävät sisällään kuusi liikettä, joita toistetaan jokaisen rentoutusharjoituksen yhteydessä. Täydellistä siis tällaiselle sääntöjen rakastajalle, joka mielellään pitäisi parempaa huolta kropastaan ja pääkopastaan.

Jokaisella liikkellä hoidetaan jotain osaa kehosta ja riippuen päivästä kroppa reagoi liikkeisiin eri tavoin. Kuvan venytys, viides liike, kulkee nimellä Sydämenhallitsija-Kolmoislämpö. Liikkeellä haetaan tasapainoa. No ei niin yllättäen tuo liike tökki eniten vastaan. Harjoituksia voi myös tehdä hyvin itsekin, mutta toivon, että tunnit pääsevät myös keskukseni vakiolistalle. Kun voin vain kuvitella, että mikä olisi lopputulos jos yrittäisin täällä kotona taivutella. Tosin yksi juttu shindossa on liikkeiden avustaminen ja kropan aktivointi erilaisten rapsutusten ja silitysten avulla. Kaipa se päällä kiipeilevä jälkeläinenkin voidaan tuollaiseksi laskea.

 

2 kommenttia:

  1. Oi, alkoi kyllä heti kiinnostaa! Ja samalla harmittaa, kun ihan loistava kehonhuolto-openi katosi Dance-ohjelman myötä muualle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Shindosta löytyi valitettavan huonosti netistä tietoa, mutta yhdistyksen sivuilta löytyy ainakin jonkun verran tietoa ohjaajista.

      Poista

Jätä ihmeessä viestiä!