perjantai 29. marraskuuta 2013

Varjopikkujoulut

Mies lähti työpaikan pikkujouluihin ja me jäätiin pojan kanssa pitämään taloa pystyssä. Illan ohjelmanumero käytiin hakemassa Etelä-Haagasta. Filmtown ja Famia tarjosivat ravintoa niin sielulle kuin ruumille.

Valokuvausassistentti ei oikein malttanut pitää pyörän valoa paikoillaan joten kuvasta tuli nyt tällainen. Sushi oli hyvää ja elokuvakin vaikuttaa oikein mainiolta. Ilta sohvalla on oikein mainio vaihtoehto baarin hälylle, taksin metsästämiselle ja ruuhkayöbussissa reissaamiselle. Kahden viikon päästä otetaan sitten järjestely toisinpäin kun minä suuntaan pikkujouluihin ja miehet keksivät jotain puuhaa kahdestaan.

Tällä kertaa meillä pikkujoulut menivät ilman säätöä, kun oma työnantajani päätyi pitämään pikkujoulut vasta puolessa välissä joulukuuta. Muuten tähän asti onkin saatu aina vetää pitkää tikkua siitä kumpi jää lapsen kanssa kotiin. Meille on ollut alusta asti itsestään selvää se, että niin kivoja kuin pikkujoulut yleensä ovat ei se meille ole riittävän hyvä syy pyytää ulkopuolista lapsenvahtia paikalle. Lapsi viettää pitkät päivät päivähoidossa ja me vanhemmat myös reissataan paljon töiden puitteissa niin näissä tapauksissa lapsi menee sitten edelle. Ja kun niitä hoitajamahdollisuuksia ei joka puun oksalla kasva niin ei muutenkaan viitsitä haaskata niitä harvoja kertoja kun lapsenvahti on käytettävissä kännäämiseen kumpikin omilla tahoillamme. Tai no ylipäätään kännäämiseen...

Lopuksi vielä pakko kehua Famian susheja. Valikoimissa on siis hyvin sekä kasvis- että kalavaihtoehtoja ja maut olivat ainakin minun ja pojan suuhun sopivia. Kannattaa siis pistäytyä jos tuo matkan varrelle osuu.

 

1 kommentti:

Jätä ihmeessä viestiä!